Powiem wam koledzy, że jestem bardzo ciekaw jak wypada nowa technologia bajek na BR, szczególnie na dużym ekranie po kalibracji, mam dużą kolekcję filmów animowanych na DVD i ale nie mam żadnej w BR poza Avatarem ale to inna półka...
. Powiem wam że mój denon 1940 wypuszcza sygnał po hdmi na panasonica 50VT20 już w 1080p to dla mnie obraz jest rewelacyjny. Szczególnie sceny z 2 części Shreka. Trudno odróżnić czy się ogląda film SD czy HD (np. scena nad morzem kiedy fiona wyrzuca syrenkę do morza). Jak patrze na bajki w BR wyświetlane na tańszych wyświetlaczach w Saturnie to muszę stwierdzić że obraz uzyskany z mojego odtwarzacza DVD na 50" plaźmie jest dużo lepszy. Ponieważ:
-brak pikselozy szczególnie na obramowaniach i konturach obiektów (na niektórych TV widać było, że albo telewizor albo BR nie dawał rady z obróbką obrazu
-po drugie może wina sygnału bo puszczony z jednego BR ale na kilka TV występował efekt rozmycia za szybo poruszającymi się obiektami tzw. efekt halo...bardzo dobrze widoczny właśnie na bajkach w BR szczególnie na wyświetlaczach samsunga
To są tylko moje osobiste spostszeżenia nie mające na celu faworyzowanie poszczególnych rodzajów TV i firm.