Witam wszystkich serdecznie,
Jestem nowy na forum i pomimo długiej lektury na naszym forum do dzis nie mogę zdecydować się na tv pomiedzy lcd a plazmą, do niedawna byłem goracym zwolennikiem lcd, ale moje zdecydowanie zaczyna się zmieniac, po rozmowach z kumplami w pracy ( głownie osoby z działów IT ) które sa posiadaczamy zarówno tv lcd jaki i plazm,
Generalnie każdy z nich eksplatuje plazmy na co dzień i jest to ich wybór pomimo posiadania też tv lcd, także jeżeli chodzi o podłaczenia konsol, stad tez moje pytanie
na ile lepsza zdecydowanie jakość obrazu w plazmach jest w stanie zrekompensować niedogodności wynikajace z eksploatacji plazm ( chodzi o sławetne wypalnia się logo i żywotność samych tv ) Do tej pory wybrałem nastepujace modele tv:
LCD
- Sharp model XE 52" lub XL2 46" i tu mam pytanie na ile widoczna jest róznica pomiedzy 100Hz XL2 a XE ? ( tv będzie używany w 40-50 % to gier na konsoli Xbox360 i PS3)
- Toshiba 47" Z3030DG
PLAZMA
Panasonic TH50PY800P 50"
A oto moje warunki do ogladania telewizji:
budzet od 5 tys do ok. 8tyś
1. Pokój średnionasłoneczniony, ogladanie głownie w godzinach 18-24
2. Odległość od ekranu: 4-6 m
3. Ilość osób oglądających: 3 osoby
4. Sygnał: 88-92% "n-ka" oraz zwykła antena dachowa (Polsat )
5.ogladać będę głównie piłkę nożna,sport ,discovery 30% czasu z N-ki
6.Gra na konsolach XBOX360 ( w wersji po komponencie ) oraz PS3 30%
7.ogładanie filmów z dvd,BR 10%
oraz zwykłej telewizji 20%
8. Sprzęt zewnętrzny do podłączenia:
- dekoder "n-ki" -HDMI
- zestaw kina domowego z DVD (technics)
- komponent od XBOX 360
- HDMI od PS3
A ważna sprawa chciałbym podłaczyc do niego Pcta wraz z bezprzedowodą klawiaturą i myszką
Goraca wiec prośba od znawców tematu o pomoc w wyborze i podjeciu decyzji.
Dziękuję z góry i pozdrawiam serdecznie
R
Jestem nowy na forum i pomimo długiej lektury na naszym forum do dzis nie mogę zdecydować się na tv pomiedzy lcd a plazmą, do niedawna byłem goracym zwolennikiem lcd, ale moje zdecydowanie zaczyna się zmieniac, po rozmowach z kumplami w pracy ( głownie osoby z działów IT ) które sa posiadaczamy zarówno tv lcd jaki i plazm,
Generalnie każdy z nich eksplatuje plazmy na co dzień i jest to ich wybór pomimo posiadania też tv lcd, także jeżeli chodzi o podłaczenia konsol, stad tez moje pytanie
na ile lepsza zdecydowanie jakość obrazu w plazmach jest w stanie zrekompensować niedogodności wynikajace z eksploatacji plazm ( chodzi o sławetne wypalnia się logo i żywotność samych tv ) Do tej pory wybrałem nastepujace modele tv:
LCD
- Sharp model XE 52" lub XL2 46" i tu mam pytanie na ile widoczna jest róznica pomiedzy 100Hz XL2 a XE ? ( tv będzie używany w 40-50 % to gier na konsoli Xbox360 i PS3)
- Toshiba 47" Z3030DG
PLAZMA
Panasonic TH50PY800P 50"
A oto moje warunki do ogladania telewizji:
budzet od 5 tys do ok. 8tyś
1. Pokój średnionasłoneczniony, ogladanie głownie w godzinach 18-24
2. Odległość od ekranu: 4-6 m
3. Ilość osób oglądających: 3 osoby
4. Sygnał: 88-92% "n-ka" oraz zwykła antena dachowa (Polsat )
5.ogladać będę głównie piłkę nożna,sport ,discovery 30% czasu z N-ki
6.Gra na konsolach XBOX360 ( w wersji po komponencie ) oraz PS3 30%
7.ogładanie filmów z dvd,BR 10%
oraz zwykłej telewizji 20%
8. Sprzęt zewnętrzny do podłączenia:
- dekoder "n-ki" -HDMI
- zestaw kina domowego z DVD (technics)
- komponent od XBOX 360
- HDMI od PS3
A ważna sprawa chciałbym podłaczyc do niego Pcta wraz z bezprzedowodą klawiaturą i myszką
Goraca wiec prośba od znawców tematu o pomoc w wyborze i podjeciu decyzji.
Dziękuję z góry i pozdrawiam serdecznie
R