Evillus napisał:
Pewnie masz rację, ale za te pieniądze nic lepszego (raczej ) nie można było wtedy kupić. Ja używam ten model od roku. Po przejściu z Cyfry na Nke zauważyłem dużą poprawę w jakości. TV po kalibracji. Na PS3 chodzi super. Zawsze można kupić KURO
To tylko moje subiektywne odczucia. Pozdrawiam
Moje odczucia na temat tego TV też są mieszane, od skrajnie złych po, bardzo, bardzo dobre. Na TV oglądam głównie CYFRE+oraz gry z XBOX 360. Jest to mój pierwszy LCD więc porównania nie mam, bo co innego miec a co innego widzieć
Jakość odbioru mocno zależy od jakości nadawania a telwizor był przedsatwiany na poczatku, jako dobrze radzący sobie ze słabą jakością nadawania czyli np. z kablowkami. Niestety na swoim przykładzie musze stwierdzić, że w tej kwestii nie jest najlepiej(posiadam VECTRE
) Z tunera TV sat jest już lepiej i są programy, które mimo standardowych rozdzielczosci czyt. nie HD, cieszą oko, ale są i takie na które nie można patrzeć np. mecz Polska-Irlandia w tvp1
Jakość tragiczna! Na obraz ma też znaczenie posiadany tuner sat. Strong okazał sie sporo gorszy od mediasata pioneer 1430(oba tunery podpiete z TV przez złącze SCART) Niestety jeszcze nie sprawdzałem TV podpiętego do tynera HD a mysle, że jest to jedyne słuszne rozwiązanie biorąc pod uwagę wrażliwość tego TV na jakość sygnału. Obraz z Xbox360 bardzo dobry, można sprawdzić jak działa 100Hz jednym efekt się podoba innym nie, mnie bardzo
Zapomniał bym o obrazie z komputera, DIVX w miarę, da sie obejrzeć. Zawsze się zastanawiałem co daje kalibracja, panuje opinia o zbawiennym działaniu na nasze panele, czy w takim razie Evillus mógłby się podzielić swoimi spostrzeżeniami i ewentualnie napisać w jaki sposób została ona przeprowadzona, przez kogo i ile kosztowała?