Witam Panowie. chciałbym kupić TV LED (najlepiej z pełnym naświetlaniem matrycy) 40 cali Full HD i 100 hz.
Z tego co wiem bardzo dobrze w tej kwestii wypadają SHARPY, w związku z tym mam kilka pytań do Was:
Ogólnie to patrzyłem na te dwa modele:
1) LC 40 LX 705 EV
2) LC 40 LE 700 E
3) tutaj SAMSUNG na którego też patrze ponieważ mam BD z H.264 tej firmy:
UE40C6000 SLIM 100Hz
1) czy między 100 hz a 50 w LED jest duży przeskok przy płynnym ekranie, tzn bez jakiś meczów i dużych ruchów? bo ja mam 100 hz plazmę a w drugim pokoju 50 hz lcd i jakoś nie widzę różnicy
2) słyszałem że kontrast statyczny w Sharpie jest nie do przebicia? zależy mi na ładnej czerni przede wszystkim
3) jak działa tam scalopping? tylko na sygnał analogowy czy też na jakość z DVD np?
4) czy te USB to są na Video też? tak jak to ma miejsce w Samsungu.
5) czy one mają pełne podświetlanie matrycy, tzn nie na krawędziach - czy ja dobrze rozumiem to Full LED?
6) na co jeszcze zwracać uwagę: czy czas reakcji jest ważny, no i kąty widzenia? skoro TV będzie stało na wprost?
7) czym różnią się te dwa modele czyli:LC 40 LX 705 E od LC 40 LE 700 EV
co ma takiego model LE 820 że jest o połowę droższy?
9) no i jak się te Sharpy mają do tego SAMSUNGA? co byście wybrali? ogólnie jakieś inne propozycje 40 LED do 3500 zł mile widziane, żadnych LG, TOSHIBA, THOMPSON
Bybym bardzo wdzięczny za pomoc pozdrawiam
Z tego co wiem bardzo dobrze w tej kwestii wypadają SHARPY, w związku z tym mam kilka pytań do Was:
Ogólnie to patrzyłem na te dwa modele:
1) LC 40 LX 705 EV
2) LC 40 LE 700 E
3) tutaj SAMSUNG na którego też patrze ponieważ mam BD z H.264 tej firmy:
UE40C6000 SLIM 100Hz
1) czy między 100 hz a 50 w LED jest duży przeskok przy płynnym ekranie, tzn bez jakiś meczów i dużych ruchów? bo ja mam 100 hz plazmę a w drugim pokoju 50 hz lcd i jakoś nie widzę różnicy
2) słyszałem że kontrast statyczny w Sharpie jest nie do przebicia? zależy mi na ładnej czerni przede wszystkim
3) jak działa tam scalopping? tylko na sygnał analogowy czy też na jakość z DVD np?
4) czy te USB to są na Video też? tak jak to ma miejsce w Samsungu.
5) czy one mają pełne podświetlanie matrycy, tzn nie na krawędziach - czy ja dobrze rozumiem to Full LED?
6) na co jeszcze zwracać uwagę: czy czas reakcji jest ważny, no i kąty widzenia? skoro TV będzie stało na wprost?
7) czym różnią się te dwa modele czyli:LC 40 LX 705 E od LC 40 LE 700 EV
co ma takiego model LE 820 że jest o połowę droższy?
9) no i jak się te Sharpy mają do tego SAMSUNGA? co byście wybrali? ogólnie jakieś inne propozycje 40 LED do 3500 zł mile widziane, żadnych LG, TOSHIBA, THOMPSON
Bybym bardzo wdzięczny za pomoc pozdrawiam