Od kilku dni pogrywa sobie u mnie 46 LX700 -
kiki - WIELKIE DZIĘKI, błyskawicznie i profesjonalnie
Cóż mogę powiedzieć po zmianie z Philipsa crt 25":
Poprawił mi się wzrok i widzę czas oraz wynik meczu bez podchodzenia do TV
co prawda 46" do obecnego pokoju to ciut za dużo ale, że w ciągu roku zmienię mieszkanie, to wybór jak najbardziej optymalny.
Obraz z cyfry mam na razie tylko po analogu, ale jakość jest bdb...sporo zależy od konkretnego kanału. Jakość nadawania jest bardzo różna i trudno oczekiwać cudów od telewizora jeżeli sygnał jest kiepski. Niemniej jestem bardzo zadowolony i już się ślinię na zmianę dekodera oraz łącza cyfrowego.
Dźwięk jest faktycznie słabiutki...mój stary monitor LCD ma lepszy i większą możliwość jego regulacji. Do oglądania wiadomości itp w zupełności jednak wystarczy, ale do innych programów lepiej dodać głośniki, a do filmów pójść przez amplituner.
Super są wszystkie napisy, czytelność na wysokim poziomie.
Menu czytelne i po krótkim czytaniu instrukcji intuicyjne.
Krytykowany pilot jest OK. Jedyne do czego mogę się przyczepić, to maleńkie (chyba robione pod małą japońską dłoń
) przyciski.
Oglądając derby Manchesteru czy F1 nie zauważyłem jakiegoś smużenia, a jakość obrazu (mimo analoga) jest bardzo dobra.
Podsumowując...jestem bardzo zadowolony z wyboru tego TV, z designu, z wielkości, z jakości obrazu, a dźwięk po zmianie dekodera i podłączeniu amplitunera też będzie super
To oczywiście moja subiektywna ocena:
Design 9,5/10
Obraz 9/10
Obsługa 9/10
Możliwości regulacji obrazu 10/10
Dźwięk 5/10
Możliwości regulacji dźwięku 2/10
Pilot 7/10
Jakość 9/10
Stosunek cena-jakość 10/10
Nie ma się co zastanawiać...brać, póki jeszcze są dostępne na rynku
Co do czyszczenia...ponieważ fotografuję, to mam z tym dość często do czynienia i mogę polecić następujące rozwiązanie:
-Nie używać żadnych płynów do zwykłego czyszczenia!
-Przed czyszczeniem odkurzyć choćby sprężonym powietrzem
-Zwykłe czyszczenie można robić np mocno spraną flanelą, delikatnie wycierając to, czego nie usunęło powietrze.
-Wszelakich płynów używa się tylko w przypadku zatłuszczenia (np przez wypalcowanie). Do wysokiej jakości optyki używam izopropanolu w aerozolu.