Witam Klub Sharpa
To mój pierwszy wpis na forum więc przy okazji witam serdecznie wszystkich forumowiczów
Choć to mój pierwszy wpis, śledzę forum juz od długiego czasu gdyż sam jestem zainteresowany zakupem nowego "pudełka" do salonu i ten model jest jedną z opcji jakie rozważam. Postanowiłem dołączyć aktywnie do forum gdyz uważam, ze każdy wpis i opinia może pomóc takim jak ja w podjęciu lepszej decyzji. Piszę celowo lepszej, gdyz idealnej i tej jedynie słusznej nigdy nie ma.
Poniżej przedstawię moje spostrzeżenia z organoleptycznego zapoznania się z obrazem jaki generowany jest na modelach LE 600 i LE 700 w kilku sklepach RTV. Telewizory oglądałem w dwóch sklepach " nie dla idiotów" oraz w 2 RTV AGD. W Media był podany sygnał z Blue Ray natomiast w RTV z anteny lub dekodera. Trudno orzec, gdyż jak zwykle ilosć zakłócen jest straszna. Co ciekawe w pierwszym MM telwizor LE 700 stał pomiędzy DH 77 oraz DH 65, natomiast w drugim pomiędzy dwoma LE2.
Ponizej opis
Kolory - bardzo soczyste i żywe lecz jednocześnie naturalne. Nie tak jak w telewizorach SAMSUNG, gdzie są nieco " sztuczne" i przejaskrawione. Na stojących obok SHARP-ach było z tym gorzej. Oczywiście jak zwykle może byc to kwestia ustawień ale mimo wszystko odwzorowanie barw jest b.dobre jak na LCD. Przy sygnale SD z anteny kolory też wyróżniły się na tle innych modeli / SONY W5500, SAMSUNG B652, LG LH 4000/
Ostrość - na HD rewelacja. Lepsza niż na stojących obok modelach.Na SD też dobrze choć oczywiście jakosc podanego sygnału robi swoje
Kąty - b.dobre. Moim zdaniem tylko malkontent może narzekać. Do 100 stopni nie praktycznie widać żadnej różnicy. Przy tym kącie obraz na stojących obok modelach był juz bardzo zamglony.
Ogólnie stwierdzam, ze jesli komuś nie zależy na DLNA lub internecie, jest to bardzo ciekawy model. Moim zdaniem bardziej korzystny niż Z5500 Sony, choć dla potwierdzenia, musiałbym jeszcze zobaczyć te dwa TV w akcji przy " normalnej" jakości sygnale SD. Ja sam bardziej skłaniam się ku TV PHILA lecz nie zapomnam o tej alternatywie.
Jestem ciekawy co może powiedzieć na temat KIKI, który testował je na dobrym sygnale SD.
O dźwięku się nie wypowiem, gdyż odsłuch w sklepie nie zdaje egzaminu.