napisz a sprawie kalibracji do marek@avx.com.pl
Kalibracja może z tym LCD jednak wiele zdziałać "na +". Pamiętam, że jak byłem na Adio Show w listopadzie zeszłego roku, to na stoisku Hdtv.com były wystawione chyba 2 Sharpy LE700. Jeden z nich był skalibrowany, drugi nie. Róźnica w obrazie jednak była widoczna.
Nie ma jak to wypowiadać się o czymś czego się na oczy nie widziało, :spam:
wiecie co !?! z ta kalibracja to juz chyba leciukna przesada,w kolko o tym kiki walkuje i jakies linki daje stawiam litra ,ze 90 % ludkow ktorzy chca to na sile zrobic w swoich sharpach nie rozpoznala by ktory jest po a ktory przed . ludzie po co sa ustawienia ktore producent nam daje? naprawde standardowe jest na wysokim poziomie
pozdrawiam
Właśnie dlatego chcę się przekonać osobiście czy coś ta kalibracja faktycznie pomaga.Jeżeli kupie gotowca to sprawdzę i napiszę o moim prywatnym teście,dołączę też zdjęcia.Osobiście nie bardzo wierzę w to bo niech mi ktoś wyjaśni dlaczego poprawnie skalibrowany obraz nie jest w ustawieniach fabrycznych?Dlaczego musimy się wysilać żeby obraz był bliski perfekcji skoro można go ustawić fabrycznie?Przecież jeżeli sprzedaję auto to je czyszczę itp żeby jak najbardziej zachęcić kupującego!!!Coś tu ŚMIERDZI !!! To jest główny powód dlaczego OSOBIŚCIE chcę to sprawdzić!!!:hmm:
hej widze ,ze chyba mnie rozumieszPoznaja. Jednak nie kazdemu skalibrowany obraz bedzie pasowal, bo w porownaniu do ustawien fabrycznych staje sie mniej kolorowy i mniej dynamiczny. Jak ktos lubi obraz przekolorowany to kalibracja na pewno nie jest dla niego.
Ustawienia, ktore daje producent sa bardzo dalekie od idealu. Sa efekciarskie i nie maja nic wspolnego z poprawna reprodukcja kolorow, mozesz sie przekonac o tym tu:
Sharp LC-46LE700 LCD HDTV Review at AVForums.com
Na wysokim poziomie jest jedynie temperatura kolorow, ktora jest za wysoka i nie jest stala w calej skali szarosci
Wejdź w "menu", następnie w "ustawienia", a w końcu w "podświetlenie na niebiesko" i tę piramidkę wyłączysz.Witam,
A ja mam pytanie z gatunku mniej powaznych. Czy mozna wylaczyc to podswietlenie dolnej krawedzi oraz tej odwroconej literki "V"? Nie jestem fanem tego typu ozdob.
Pozdrawiam,
Witam. Podziel się tymi ustawieniami. Wiem, wiem zaraz nastąpi zmasowany atak, że nie ten pokój, nie to źródło ale od czegoś zacząć należy. Znalazłem gdzieś na sieci ustawienia i po wpisaniu rzeczywiście kanały HD z Cp na HDS-400 chodzą ładnie. Obraz nie jest sztucznie przekolorowany a trawa wygląda jak trawa. Może śmieszne ale najwięcej oglądam NatGeo WildHD i tam jest dużo scen przyrody w różnych oświetleniach. Jeśli te ustawienia nie są tajemnicą podziel się a zobaczymy. Większość z nas po uruchomieniu TV przeleci ustawienia fabryczne po kolei i zostawia ten, który mu najbardziej odpowiada. Ustawianie telewizorka trzeba od czegoś zacząć, więc zamiast lecieć od fabrycznych może warto rozpocząć od skalibrowanych i wtedy mamy mniej do pokręcenia.Do tej pory uzytkowałem 37LG5000, i powiem szczerze ze po podłaczeniu Sharpa i wpisaniu ustawien od chlopakow kopara mi opadla .
rece opadaja!!!! a jak niby ma wspolpracowac? 14 cali z ps zle ci wspolpracowalo???? co za dziwne pytanie. az sie dziwie ze odpowiadam chyba ,ze to prowokacjaczy warto kupic ten tv dla ps3?dobrze tv współpracuje z ps3?