Sharp lc40le830e - nie działa

sebor82

New member
witam serdecznie
po prześledzeniu forum zakupiłem w 2011 sharpa LC40LE830E. niestety po ponad roku odmówił posłuszeństwa. któregoś dnia nie włączył się a jedyny znak jaki daje to mrugający znak firmowy, pulsujący co 2-3 sek. zgłosiłem naprawę gwarancyjną. w końcu po nie małych przygodach tv trafił z powrotem pod strzechę/ niestety po kolejnych 1,5 roku i zakończonym okresie gwarancyjnym wystąpił ten sam objaw. firma sharp powiedziała, że po okresie gwarancji niestety nic nie mogą zrobić...
Objaw dokładnie ten sam jak za pierwszym razem - nie włącza się a jedynie mruga dioda (logo sharpa) na panelu czołowym. pytania:
1. co może być powodem usterki?
2. jaki orientacyjny koszt naprawy?

na forum nie doszukałem się żadnej podobnej historii, a to pierwsza i ostatnia próba naprawy przed złomowaniem.
z góry dziękuję za podpowiedzi
pozdawiam
sebor

firekage

New member
Bez reklam
Może zasilacz w nim padł? Naprawy tego nie są stosunkowo drogie, sprawdź czy tam czasem w zasilaniu nie ma napuchniętych kondensatorów.

astw

New member
witam serdecznie
po prześledzeniu forum zakupiłem w 2011 sharpa LC40LE830E. niestety po ponad roku odmówił posłuszeństwa. któregoś dnia nie włączył się a jedyny znak jaki daje to mrugający znak firmowy, pulsujący co 2-3 sek. zgłosiłem naprawę gwarancyjną. w końcu po nie małych przygodach tv trafił z powrotem pod strzechę/ niestety po kolejnych 1,5 roku i zakończonym okresie gwarancyjnym wystąpił ten sam objaw. firma sharp powiedziała, że po okresie gwarancji niestety nic nie mogą zrobić...
Objaw dokładnie ten sam jak za pierwszym razem - nie włącza się a jedynie mruga dioda (logo sharpa) na panelu czołowym. pytania:
1. co może być powodem usterki?
2. jaki orientacyjny koszt naprawy?

na forum nie doszukałem się żadnej podobnej historii, a to pierwsza i ostatnia próba naprawy przed złomowaniem.
z góry dziękuję za podpowiedzi
pozdawiam
sebor

Rozumiem, że to ta sama usterka a gwarancja na wymienione części 2 lata?

sebor82

New member
gwarant niestety nie uwzględnił takich informacji w tym wypadku. więc obowiązuje na tv.
dla mnie czyli laika wygląda to na tą samą usterkę, niestety z informacji jakie uzyskałem w serwisie stwierdzono najpierw wymianę zasilacza, potem niby płyty głównej... żadnej konkretnej informacji

stąd pytanie na forum czy ktoś może spotkał się z taką sygnalizacją błędu/usterki

jeśli tak jak pisze firekage to zasilacz to jaki orientacyjny koszt wymiany w serwisie?

pozdrawiam

Do góry