makis napisał:W moim 52xl z N-ki jest OK ,spróbuj wyłaczyć funkcję "tryb filmu"
Dzięki bardzo, trochę pomogło
makis napisał:W moim 52xl z N-ki jest OK ,spróbuj wyłaczyć funkcję "tryb filmu"
Jeśli nie pomoże zmiana ustawień w telewizorze, wyłaczenie trybu filmu, wyłączenie DNR itp. to znaczy, że ten dekoder Samsunga jest kiepski. Ja mam tuner Technisat HD S2,a w nim nowy moduł Polsatu CI HD, który działa świetnie i nie mam żadnych problemów z obrazem na Polsat Sport HD.reflektor napisał:Prośba o pomoc/wyjaśnienie:
Mam lc 52 xl2e połączony po hdmi z dekoderem hd polsatu (jakiś samsung) i ustawione 100Hz.
Przy oglądaniu meczów w polsacie sport hd występują następujące anomalie:
Gdy piłka szybko leci, to się "rozdwaja", tzn. telewizor jakby miał problem z prędkością i wyświetla bardzo niewyraźny obraz piłki (prawie dwie obok siebie). Cała reszta obrazu jest ostra.
Poza tym - co kilka minut - telewizor wyświetla przez kilka sekund obraz trochę "szarpany", tak, jakby "gubił" co drugą klatkę. Po chwili to mija, i znów obraz jest rewelacyjny.
.....
Występuje to TYLKO w posacie hd.
. Niemniej prośba o podzielenie się Waszymi spostrzeżeniami
witam miałem to samo z piłką, np po wykopie od bramkarza. Pomogło wyłączenie trybu 100 Hz (mam tryb użytkownika).reflektor napisał:Prośba o pomoc/wyjaśnienie:
...
Przy oglądaniu meczów w polsacie sport hd występują następujące anomalie:
Gdy piłka szybko leci, to się "rozdwaja",...
Poza tym - co kilka minut - telewizor wyświetla przez kilka sekund obraz trochę "szarpany", tak, jakby "gubił" co drugą klatkę. ...
no właśnie - czasem się zastanawiam po kiego grzyba kupiłem tak zaawansowany i drogi telewizor, skoro i tak muszę wyłączać wszystkie ulepszacze, a teraz do piłki nawet i ten ostatni, czyli (tak czy owak słabo działające w tym modelu) 100Hz...Pomogło wyłączenie trybu 100 Hz
jackk7 napisał:witam miałem to samo z piłką, np po wykopie od bramkarza. Pomogło wyłączenie trybu 100 Hz (mam tryb użytkownika).
Co to gubienia klatek, to prawdopodobnie masz za małą antenę do programów HD (minimum to 80-90 cm) lub nie idealnie ustawioną. Zwróć uwagę czy zachmurzenie, deszcz nie pogarsza sytuacji.
pozdrawiam
egon12 napisał:Panowie, znacie moze kod do pilota od xl2e zeby go zmusic do sterowania fergusonem 8900 ??? kody z instrukcji
068 076 158 327 328 335 336004 037 043 108 118
niestety nie dzialaja
TAKaugust2007 napisał:...Czy jeżeli podłączę przez component to jakość sygnału SD mi się polepszy?