Sliper napisał:
Podsumowując, wg mnie jak najbardziej kupować przez internet ale trzeba sprawę gruntownie przeanalizować żeby w efekcie nie stracić więcej na ratach niż wyjdą oszczędności na samej cenie.
Dodam że ngdy bym nie kupił telewizora w takim sklepie jak: Saturn, Electro World czy Media Markt. Parafrazując: to jest tylko dla idiotów, bo te sklepy mają żer na sknerach...
Chodzilo mi o sklep internetowy electro.pl
Sharp 42 XL2E dostępny jest juz za ok. 5500 zł.
Z wzgledu na wspomniane przez Ciebie uwagi nie planuje kupwoac tv na raty, chcialbym zaplacic cene jednorazowo.
Zastanawia mnie tylko az tak duze wahanie cenym, w typowych "centrach komercyjnych" jak Saturn, Euro-agd, Media Markt (ktore nalezy do tej samej sp co Saturn) - powinien byc na to jakis art. w UZNK. ceny tego smaego telewizora ksztaltuja sie na poziomie 7 tys zl.
Osobiscie bardzo mnie dziwi przebicie o 1500 zł toz to 25% ceny Tv....
W jednym ze sklepów ostrzezono mnie przed zakupami sharpow przez net, rzekomo sprzedawcy int. daja gwarancje ale nie maja podpisanych umwo dystrybucyjnych z sharp polska. i z ewentualnym serwisem musza jezdzic za grancie a to dlugoooo trwa.
Nie mam bladego pojecia na ten temat, zauwazylem na tej stronie jednak ze daja gwarancje od SHARP POLSKa tzn. z echyab wspomniane ryzyko nie istnieje.
Niemneij jednak olbrzymia roznica w cenie, myslicie ze to lipa? Bo nie moge sie zdecydowac czy warto go brac przez net.