Sharp LC XL2E - wszystko o serii (42XL2, 46XL2, 52XL2)

deniro24

Member
Bez reklam
Pół żartem, pół serio, ale XL2 ma jeszcze jedną cechę, której brakuje X20: na polskich forach, jeszcze przed pojawieniem się samego tv w Polsce, jest njaczęściej polecanym telewizorem LCD w rozmiarze 42 cale wzwyż. A posty o najlepszym odbiorze materiału SD tego tv, od osób, które jeszcze nie widziały jak gra ten tv są conajmniej śmieszne.

Czekam z niecierpliwością na szczegółowe porównanie kikiego XL1 i XL2. Jestem ciekaw czy będą jakieś różnice w wyświetlanym obrazie przy różnych źródłach.

Pozdrawiam.

jtd

New member
Bez reklam
XL1 tez ma 6ms, a actionmode 4ms, ale sharp sie do tego nie chce przyznac za bardzo. Dopiero XL2 bedzie mial rzeczywiste 4ms.

baba

Member
Witam.W nowych seriach sharpa np.xl2e jest mowa,że jest o połowe cieńszy.A na stronach niemieckich podają że jego grubość to 325mm przy 46xl1e 309mm? to jakie wymiary są faktyczne?.A czy ktoś może polecić jakiś dobry wieszak ścienny do 46xl1 lub2 najlepiej wyciągany?.Pozdro

baba

Member
Sorki.Podejrzewam , że to wymiar z tzw nóżką.A jaka może być faktyczna grubość 46xl2e? A czy z jakimś wyciącanym wieszakiem można zmieścić sie w 200 mm(minimalna odległość od ściany)?

ja67

Klub HDTV.com.pl
VIP
baba napisał:
Witam.W nowych seriach sharpa np.xl2e jest mowa,że jest o połowe cieńszy.A na stronach niemieckich podają że jego grubość to 325mm przy 46xl1e 309mm? to jakie wymiary są faktyczne?.A czy ktoś może polecić jakiś dobry wieszak ścienny do 46xl1 lub2 najlepiej wyciągany?.Pozdro
To wymiar z podstawą !
Sam odbiornik jest bardzo zgrabny i cienki.Obejrzalem sobie w Niemczech 46xl1e i wprawil mnie w podziw - obraz zyleta, no i ta czerń !
Ja czekam na xl2e z polską gwarancją .Satysfakcja gwarantowana!

krexon

Member
jtd napisał:
truD jest w X20 i XL2

Możesz podać źródło wiedzy?
W specyfikacjach modelu X20E nie ma o tym mowy, a w XL2 jest.
Oczywiście na stronie sharp.co.uk jest truD logo przy tym modelu, ale na tej stronie jest mnóstwo będów, więc nie można temu ufać :)

jersey

New member
Deniro, przypominam ze IFA 2007 odbyly sie na przelomie sierpnia/wrzesnia

deniro24 napisał:
Pół żartem, pół serio, ale XL2 ma jeszcze jedną cechę, której brakuje X20: na polskich forach, jeszcze przed pojawieniem się samego tv w Polsce, jest njaczęściej polecanym telewizorem LCD w rozmiarze 42 cale wzwyż. A posty o najlepszym odbiorze materiału SD tego tv, od osób, które jeszcze nie widziały jak gra ten tv są conajmniej śmieszne.

Czekam z niecierpliwością na szczegółowe porównanie kikiego XL1 i XL2. Jestem ciekaw czy będą jakieś różnice w wyświetlanym obrazie przy różnych źródłach.

Pozdrawiam.
Istniała wiec mozliwosc oglądania XL2 zarowno na targach w Berlinie jak i po targach w niemieckich czy angielskich sklepach. Skad zatem wiesz na pewno ze piszący "nie widzieli jak gra xl2"??? Na Twoim miejscu 2x bym sie zastanowil zanim smialbym sie z Naszych forumowiczów, to oczywista oczywistosc iz wiedzą co piszą! To post lekceważacy i nieprofesjonalny bowiem nie wnosi nic nowego do sprawy. Wierze jednak w Twoją poprawe :)
Pamiętaj iz świat nie zaczyna sie i nie konczy wylącznie na kikim, są też inni mający wiedze, noi dałbys w koncu kikiemu odsapnąc, ciagle tylko sie go męczy "zrob mi testy zrob mi testy", a co to w ciązy jestes a kiki to ginekolog czy co?! :) bez urazy deniro :) a ze kiki specjalista by nie rzec expert to sie wie :)

deniro24

Member
Bez reklam
jersey napisał:
Istniała wiec mozliwosc oglądania XL2 zarowno na targach w Berlinie jak i po targach w niemieckich czy angielskich sklepach. Skad zatem wiesz na pewno ze piszący "nie widzieli jak gra xl2"??? Na Twoim miejscu 2x bym sie zastanowil zanim smialbym sie z Naszych forumowiczów, to oczywista oczywistosc iz wiedzą co piszą! To post lekceważacy i nieprofesjonalny bowiem nie wnosi nic nowego do sprawy. Wierze jednak w Twoją poprawe :)
Pamiętaj iz świat nie zaczyna sie i nie konczy wylącznie na kikim, są też inni mający wiedze, noi dałbys w koncu kikiemu odsapnąc, ciagle tylko sie go męczy "zrob mi testy zrob mi testy", a co to w ciązy jestes a kiki to ginekolog czy co?! :) bez urazy deniro :) a ze kiki specjalista by nie rzec expert to sie wie :)

Wow, proponuję jakieś tabletki ziołowe na uspokojenie - mówiąc w Twoim stylu - bez urazy jersey.

Moim zdaniem tym postem przegiąłeś. Po pierwsze - może nie zauważyłeś - ale post nie był skierowany wprost do Ciebie więc nie gorączkuj się tak, a przede wszystkim nie obrażaj mnie bo ja Cie nie obraziłem. Zdaję sobie doskonale sprawę z tego, że gro forumowiczów miało okazję zobaczyć na IFIE i chwała im za to, że dzielą się swoimi spostrzeżeniami. Z tego jednak co wiem to w Berlinie XL2 nie był podlączany do źódła SD (co jest zresztą zrozumiałe...). I nie wkładaj mi w usta słów, których nie powiedziałem - nie "wyśmiewam" się z nikogo, precyzyjnie napisałem jakiego rodzaju wypowiedzi mnie śmieszą. Jeżeli widziałeś jak XL2 gra w SD to proszę podziel się z nami wrażeniami...
I proszę Cie daruj sobie teksty o nadziei mojej poprawy bo kojarzy mi się to z panującą modą polityczną: zmyślić problem żeby później go móc rozwiązać.

Dla Twojej wiadomości kiki to nie jest dla mnie najważniejszy i jedyny wykładnik opinii na tym forum (z całym szacunkiem dla kikiego), i chyba coś Ci się pomyliło z rzekomo moim nagminnym proszeniem o jakieś testy... chyba z Panem od wykrzykników. Jakbyś czytając mojego posta, chwilę pomyślał to może byś zrozumiał, że wspomniałem kikiego, ponieważ zapewne jako jeden z niewielu będzie miał okazję postawić Xl1 i Xl2 obok siebie i poprostu wyłapać różnice lub ich brak.

Potraktowałbym Twoją odpowiedź normalnie, ale tekstem o ciąży poprostu przegięłeś. Wydaje mi się, że nastolatkiem już nie jesteś, ale widać czasami potrafisz jeszcze nim być...

I nawet nie chce mi się wchodzić z Tobą w dyskusję człowieku, jeżeli sprowadzasz rozmowę na taki poziom. Zastosuj Twój apel do siebie: pomyśl dwa razy zanim coś napiszesz.

Ostatnia edycja:

Golibroda

New member
Witam

Ogladałem sobie dziś na żywo XL2. Obraz imponujacy, image też, całkiem fajnie spłaszczony i ta delikatna ramka, delikatny akcent srebrnego paska na dole. Super.

Ale ja w zasadzie piszę ten tekst w innym celu.

Chciałbym się zapytać w jaki sposób przewozi się taki telewizor ? Można poziomo ?, czy tylko pionowo ze wzgledu na dużą taflę matrycy (46 cali)? W sklepie sugerowano mi TYLKO transport pionowy.

I drugie pytanko powiązane ściśle z pierwszym. Jeśli trzeba toto ;) wozić tylko pionowo to czy ktoś z właścicieli lub sprzedawców byłby łaskaw zmierzyć zewnętrzne wymiary pudełka.
Nie chciałbym wylądować w sklepie z "otwartą na oscież buzią" bo mi się TV nie zmieści do samochodu....a na tramwaj mnie nie stać :mrgreen:

Pozdrawiam
Piotr

trops55

Member
Golibroda napisał:
Witam

Ogladałem sobie dziś na żywo XL2. Obraz imponujacy, image też, całkiem fajnie spłaszczony i ta delikatna ramka, delikatny akcent srebrnego paska na dole. Super.

Ale ja w zasadzie piszę ten tekst w innym celu.

Chciałbym się zapytać w jaki sposób przewozi się taki telewizor ? Można poziomo ?, czy tylko pionowo ze wzgledu na dużą taflę matrycy (46 cali)? W sklepie sugerowano mi TYLKO transport pionowy.

I drugie pytanko powiązane ściśle z pierwszym. Jeśli trzeba toto ;) wozić tylko pionowo to czy ktoś z właścicieli lub sprzedawców byłby łaskaw zmierzyć zewnętrzne wymiary pudełka.
Nie chciałbym wylądować w sklepie z "otwartą na oscież buzią" bo mi się TV nie zmieści do samochodu....a na tramwaj mnie nie stać :mrgreen:

Pozdrawiam
Piotr

Ja woziłem kilkakrotnie po mieście 46xdie w pozycji poziomej i wszystko było ok. Jechałem z prędkością ok. 70 km/godż.

jtd

New member
Bez reklam
No to jak mniemam porownywales obraz na XL1, XD1 i XL2, moze cos o tym porownaniu napiszesz, co widziales i jak wypadly telewizory ?

Musio1968

Member
Bez reklam
Moim zdaniem obraz " żyleta " !!! Ale to są kanaly niemieckie które są zdecydowanie lepszej jakości niż polskie ! Ciekawe jak gra przy sygnałach słabej jakości np. kablówka Miltimedia ? Pozdrawiam :) :) :)

Ps. Leni - ile kosztował XL2 ?

Do góry