Pojawiło się na tym forum dużo nieścisłości w związku z tym telewizorem.
-Telewizor potrzebuje chwili na rozruch. Stąd też jak ktoś zaraz po włączeniu trzeba odczekać chwilę na ustabilizowanie połączeń sieciowych. Jak ktoś jest niecierpliwy to może myśleć, że trzeba od nowa skonfigurować sieć.
- Net+ działa wolno jak na nasze czasy ale nie wolniej niż android na średniej klasy smartphonie
- YouTube działa chyba najwolniej

- Po aktualizacji do najnowszej wersji firmware'u 2.3.5 znika większość problemów, np. rozsynchronizowany dźwięk i obraz (w ogóle nie zauważyłem takiego efektu)
- Na ustawieniach fabrycznych nie widać cloudingu tv, nie widać go także kiedy gram na konsoli (Pal)
- obraz jest bardzo wyraźny, płynny
- W trybie odtwarzacza wideo z usb nie czyta napisów, próbowałem różne rozszerzenia plików i formaty napisów, nie czyta. Być może następne aktualizacje coś zmienią, napewno z tego powodu nie skreślałbym tego tv.
- ogólnie na najnowszym sofcie nie widać problemów
- pilot do tego modelu wygląda bardzo ubogo
- działa sterowanie z telefonu z androidem i iphonem - na stronie sharp jest informacja że tv i telefon muszą być w tej samej sieci bezprzewodowej co sugeruje że tv musi mieć wifi - to nieprawda, innymi słowy mówiąc muszą być podłączone do tego samego routera
- co do wykończenia - mój egzemplarz ma obudowę wykończoną bardzo dobrze w najmniejszym detalu
Ogólnie polecam ten model, w tej cenie dostajemy produkt z naprawdę wysokiej półki.