Sharp LC-60LE635E zapalone czerwone piksele

zember

New member
Dziś po 8 latach użytkowania mój ulubiony kultowy sprzęt zawiódł.
Dokładnie centralnie od ok 1/3 ekranu od góry w dól pojawiła się czerwona linia z zapalony czerwonych pikseli.
Czy coś się z tym da z robić? Czy to jest matryca do wymiany czy raczej elektronika? Ktoś miał taki przypadek ?
Czy to w ogóle się naprawia?

Pozostałe funkcje działają obraz wyświetla się normalnie z wyjątkiem zapalonych tych czerwonych pikseli.

P.S. stało się to z niczego, oglądałem kanał HD wyszedłem na chwile wróciłem kanał nadal leciał a centralnie pojawiła się czerwona krecha.

2C3876D7-2A18-452C-8C2C-3112873D0510.jpg
C9B958C4-4EF9-45B8-B4E7-779603E0BECC.JPG
MMnzLty

7G8X09f

Ostatnia edycja:

zember

New member
To raczej czeka Cię wymiana matrycy !
No to teraz pytanie jaki tv następny żebym był zadowolony tak jak z tego przez kolejne 8 lat. Zawsze jak kupowałem tv to patrzyłem na to forum nawet jeden sharp tu kupiłem w niebieskiej promocji. Zadałbym pytanie w odpowiednim dziale ale waham się pomiędzy qled i oled.

Oglądane na tym będzie głownie netflix 4k, filmy 4k, eleven 4k i tv HD/4K Orange i dekoder SAT 4k/HD zgemma. Oglądanie w dzień i w nocy, pokój jasny duży odblask boczny od okna balkonowego tylko rano. Odległość od tv 4m z kawałkiem. Tv nie może być szerszy niż 172cm celuje w 75-77cali ale może być tez 65, tv będzie wisiał na ścianie. Dźwięk nie musi być super obecnie używam sound bar.
Cena 6k-20k ale najlepiej do 12-13k.

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
A kiedy planujesz zakup ?
BO będzie extra akcja na Oled 77" LG. dla niebieskich członków forum !
Jest w programie gdzie sam wybierasz ceny i to ze specjalnym pakietem gratisów!.
Podaj maila to CI wyślę program.
Będziesz oczarowany i jakością i nową ofertę.

Do góry