- spróbuj podpiąć na EXT6. U mnie komputer działa TYLKO na tym złączu przez kabel hdmi.jamal_07 napisał:Witam. Mam problem z telewizorem sharp lc32x20e. Podpinam mojego xboxa przez hdmi i nic sie nie pojawia na eranie. Kabel jest napewno dobry bo sprawdzalem u kolegi. Komputer tak samo jak podpinam, nic nie wyswietla. Nie wiem od czego to moze zalezec. Ma ktos jakies propozycje bo juz nie wiem ocb. napewno cos z telewizorem, moze sa jakies ustawienia ktore trzeba zmienic ? ? ?
sarego napisał:- spróbuj podpiąć na EXT6. U mnie komputer działa TYLKO na tym złączu przez kabel hdmi.
Sluchaj miałem podobny problem, obdzwoniłem serwisy, sklepy - nie mieli pomysły jak podłaczyć komputer po DVI na HDMI i co winna była karta grafiki, która nie chciała współpracować. Popróbuj różne wejścia w TV, i spróbuj może na wyjściu z xboxa nie ustawiac maksymalnej rozdzielczości i odświerzania, tylko coś pośredniego, mój TV zaczął gadać z komputerem jak zmieniłem parametr na 50Hz.jamal_07 napisał:Witam. Mam problem z telewizorem sharp lc32x20e. Podpinam mojego xboxa przez hdmi i nic sie nie pojawia na eranie. Kabel jest napewno dobry bo sprawdzalem u kolegi. Komputer tak samo jak podpinam, nic nie wyswietla. Nie wiem od czego to moze zalezec. Ma ktos jakies propozycje bo juz nie wiem ocb. napewno cos z telewizorem, moze sa jakies ustawienia ktore trzeba zmienic ? ? ?
xeero napisał:Sluchaj miałem podobny problem, obdzwoniłem serwisy, sklepy - nie mieli pomysły jak podłaczyć komputer po DVI na HDMI i co winna była karta grafiki, która nie chciała współpracować. Popróbuj różne wejścia w TV, i spróbuj może na wyjściu z xboxa nie ustawiac maksymalnej rozdzielczości i odświerzania, tylko coś pośredniego, mój TV zaczął gadać z komputerem jak zmieniłem parametr na 50Hz.
Ultima modifica: 15-07-2009
Data inserimento: 15-07-2009
Dimensione: 12071 kilobytes
Note: VER E0905181
ziupo napisał:OK, trzeba jednak pobrać wersję z Włoch, bo ta polska nawet po zmianie nazwy pliku na taką jaką mają w niemieckim sofcie czy włoskim, to nie chce się wgrać.
Włoski plik działa, a menu jest po polsku
Co się zmieniło? hm nie wiem... nie używam dekodera.
Michup napisał:apropos dekodowania MPEG4 -> MPEG2 przetestował ktoś może na TV Sharp x20e moduł CI jak w tytule? Na którymś z forów DVB-T wyczytałem, że wersja FTA podobna zadziałała w przeciwieństwie do wersji z dekoderem Conax i Viaacess.
Moduły FTA pojawiły się ostatnio w sprzedaży w Polsce np na Alledrogo, zastanawiam się czy kupić i przetestować.
Pozdr.
czy macie na myśli to:Michup napisał:Przetestowałem rzeczony moduł na Sharp 46X20e no i niestety nie działa. Moduł jest rozpoznawany jednak z dekodowania sygnału DVB-T ze Śremu nici.. soft w TV E0806231 M000110.
EDIT
Na najnowszym sofcie E0905181 moduł NP4 FTA też nie chodzi![]()