Sharp LC-40LE700E czy Philips 42PFL9664

ArKaDiOs

New member
Witam wszystkich i bardzo proszę o pomoc w wyborze jednego z tych telewizorów. Przeczytałem test Kikiego o Sharpie LC-40LE700E, niestety na tym forum Philips 42Pfl 9664 takiego testu nie posiada. Głownie chodzi mi o sygnał hd, czyli sport w hd (głownie piłka nożna ) filmy blu-ray i konsola PS3.
Chciałem jeszcze zapytać czy jeżeli w teście Sharpa LC-40LE700E odnośnie wad czytam, że konieczna kalibracja obrazu, to czy to oznacza, że sam nie dam rady ustawić sobie zadawalającego mnie obrazu? Dziękuje

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
kalibracja - możesz spróbować ale jest to około kilku milionów kombinacji .
Jak skończysz wszystkie kombinacje to telewizor się zużyje a Ty będziesz już staruszkiem.
Ustawienia obrazu, błędy związane z nieprawidłowym obrazem
To są obydwa stare modele - nie lepiej sięgnąć po nowość ?
Napisz proszę jak słońce świeci?
Jaka odległość od ekranu ?
Ile godzin dziennie gra telewizor ?
Siedzisz na wprost czy również z katów bocznych ?

ArKaDiOs

New member
kalibracja - możesz spróbować ale jest to około kilku milionów kombinacji .
Jak skończysz wszystkie kombinacje to telewizor się zużyje a Ty będziesz już staruszkiem.
Ustawienia obrazu, błędy związane z nieprawidłowym obrazem
To są obydwa stare modele - nie lepiej sięgnąć po nowość ?
Napisz proszę jak słońce świeci?
Jaka odległość od ekranu ?
Ile godzin dziennie gra telewizor ?
Siedzisz na wprost czy również z katów bocznych ?
O kurcze no to error:( A już miałem nadzieję, że jakoś sobie poradzę:( Mieszkam obecnie za granicą i nie chce za dużo inwestować w dobry
telewizor bo jakiś dobry kombajn kupię sobie po powrocie do Polski. U mnie te telewizory kosztują po 1100 euro. Telewizor oglądam po 17 kiedy wracam z pracy, wtedy nie mam już słońca w pokoju. Zresztą nie lubię oglądać filmów przy świetle dziennym a grać na konsoli to już wogóle. Tv oglądam około 6-7 godzin dziennie no chyba że jest weekend no to wiadomo. Siedzę w odległości 3m. Co do kątów bocznych to zazwyczaj siedzę na wprost. Mieszkam na zadupiu ( Cypr ) i o inne modele nawet nie chce Cię pytać bo pewnie ich tu nie znajdę. Mam tu jeden sklep Sonego ale w tę firmę jakoś przestałem wierzyć ( nie obrażając posiadaczy tych telewizorów).
Chciałbym Cię Kiki zapytać o Twoje prywatne zdanie - co Ty byś kupił mając do wyboru jednego z tych dwóch modeli? Wracając do kalibracji to nie mam żadnego fachowego urządzenia żeby to zrobić. Nie ukrywam, że patrzyłem też trochę na wygląd i wydaje mi się, że tu, Philips trochę wyprzedza Sharp`a.
Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.

Do góry