tak odtwarza z tego co ja próbowałem to tylko plików wmv i rmvb nie odtwarza i napisów tez nie.Panowie mam pytanie czy ten Sharp odtwarza filmy w formacie .mkv przez USB ?
tak odtwarza z tego co ja próbowałem to tylko plików wmv i rmvb nie odtwarza i napisów tez nie.Panowie mam pytanie czy ten Sharp odtwarza filmy w formacie .mkv przez USB ?
Tak warto zrobic ja miałem z 2.00 i miałem problemy z odtwarzaniem filmów przez USB dziwnie był odtwarzany format obrazu jak zainstalowałem to juz było okej wszystko. Innych zmian nie zauważyłem. Ja sciągałem zNo to mam problem. U mnie filmów nie widzi, mkv/avi ... Na stronie sharp europejskiej jest upgrade software do 203, ja mam obecnie 202. Natomiast strona sharp.pl nie ma tego updata...
W zasadzie to tylko formalność, ale wolałem zapytać... Czy instalować?
http://www.sharp.de/cps/rde/xchg/de/hs.xsl/-/html/service_downloads.htm?query=LC32LE320E&var1=LC32LE320&var2=LC32LE32
jedynie musisz wklejc na stałe, osobnych plików z napisami nie odtwarza.seria ta nie odtwarza wogole napisów czy trzeba je jakoś przekonwertowac?
jedynie musisz wklejc na stałe, osobnych plików z napisami nie odtwarza.
to może coś zmieniło po wprowadzeniu softu 2.05 bo ja mam 2.03 i próbowałem róznych typów napisów i żadnych nie widziało!!!I tutaj się nie zgodzę(chyba). Mam 37" z tej serii i po wielu bojach udało mi się znaleźć odpowiedni sposób. Zacząłem dużo kombinować programem Subtitle Workshop. Okazało się, że telewizor rozpoznaje pliki o rozszerzeniu:
*.sub
*.srt
Z plikami *.sub jeszcze nie kombinowałem ustawień czasowych bo coś było poprzesuwane ale może przez to, że początki filmów przewijałem na szybko, żeby zobaczyć napisy i wtedy się chyba rozjeżdżał czas napisów względem filmu. W każdym razie jak otwieram plik z napisami programem Subtitle Workshop i zapisuję go jako nazwa_filmu.srt to normalnie się napisy odtwarzają. Nie sprawdzałem jeszcze napisów *.srt ściągniętych prosto z neta bo jem obiad
Aaa... nie wiem czy są też inne pliki z rozszerzeniem srt ale ten format mój ma wg programu Subtitle Workshop nazwę SubRip.
Też zapisywałem w tym formacie jednak napisów mi nie odtwarzał, chyba że jest możliwość włączenia tej opcji gdzieś? Możliwe że zmiana kodowania pliku spowodowała niezaczytywanie go?... Zapisuję je w formacie SubRip. To jest *.srt. ...