Sharp 46XD1 podlaczony do kompa i maly problem

infi

New member
mam problem z ustawieniem aby filmy ktore uruchomie na kompie i sa to filmy w 16:9 byly wyswietlane na tv na calym ekranie. teraz 16:9 na moim sharpie leci z paskami na gorze i na dole poprostu karta "mysli" ze moj tv ma format 4:3 i dodaje paski na gorze i na dole nie wiem czy mozna to jakos ustawic, grafika to ge-force 4400 a tv podlaczony jest przez vga, poniewaz dvi mam uzyte do monitora komputerowego, na domiar zlego nie moge uzyc rozciagania z menu telewizora bo przy podlaczeniu przez vga ta funkcja jest nieaktywna.
jesli ktos juz cos wykombinowal jak zrobic aby filmy lecialy na pelnym ekranie to prosze o wskazowke
PS (funkcje typu roziagnie itp w vplayerze nie dzialaja tzn dzialaja na ekran glowny czyli monitor a na tv obraz jest bez zmian)

infi

New member
problem powiedzmy ze rozwiazalem, uzywajac AllPlayera gdy zaznacze iz obraz ma miec proporcje 4:3 (czyli rozciaga 16:9 w gore, bez zadnych obcinan) to wtedy na tv leci pelne i nieznieksztalcone oryginalne 16:9 (na monitorze w kompie oczywiscie obraz wyglada zle bo ma zle proporcje ale to na tv ogladam wiec problem uwazam za prawie rozwiazany.

ar2

Wsparcie
Członek Załogi
HD Squad
Spróbuj inne playery, np zoom player, VLC lub mediaplayer classic.

Do góry