jak wygląda porównanie Modeli XD1 i najnowszej generacji XL 1.
Otóż z opinii osób obecnych - po jednakowym ustawieniu parametrów z menu - Seria Xl1 zgodnie z oczekiwaniem wypadła lepiej w SD.
Biel na telewizorze XL1 jest aż za ostra. To jest wręcz super biel.
Z lewej strony model XL1 - z prawej XD1 .
w drugim planie widać wyraźnie że i biel i czerń jest większa.
przy okazji sprawdziliśmy jakie są różnice przy załączonych 100 HZ na XL1 oraz załączonej funkcji TRU-d na seri XD1
XL1 dostał większej płynnosci przy załączonych 100 Hz - Ale różniece są widoczne wtedy gdy obraz jest podzielony na pół. Gdy trzeba było wskazać kiedy jest załaczone 100 Hz - trwały zgadywanki.
Tu właśnie jest XL1 z efektem 100 HZ . Z przykrością muszę powiedzieć że znacznie lepiej widać na zdjęciach powiększonych.
Zainteresowanych więc proszę o podawanie maila na priw.
zdecydowanie większe różnice widać na załaczonej funkcji w systemie SD - telewizor XD1 wykazywał obraz znacznie czysciejszy i bardziej wyraźny.
I jeszcze raz XL1 - z podziałem na 100 HZ
i Sharp XD1 z podziałem funkcji TruD
teraz ujecia SD najpierw XL1
i Sharp 46 XD1
Jeszcze kilka zdjęć z sygnału telewizyjnego SD
wydaje się że ta biel jest aż za czysta
ktoś wszedł i powiedział że poprostu z nudów się czepiamy - bo on różnic nie widzi .
i jeszcze sygnał HD - zgodnie z oczekiwaniem obydwa graja rewelacyjnie.
Tu dopatrywanie się szczegółów pozostawiam WAM.
Ale nieodzowne jest przesłanie zdjęć źródłowych. Dopiero na nich faktycznie widać róznice "statystyczne".
Ciekawe jakie będą Wasze wnioski ?
Ja swoje mam - ale podzielę się na końcu.
Otóż z opinii osób obecnych - po jednakowym ustawieniu parametrów z menu - Seria Xl1 zgodnie z oczekiwaniem wypadła lepiej w SD.
Biel na telewizorze XL1 jest aż za ostra. To jest wręcz super biel.
Z lewej strony model XL1 - z prawej XD1 .
w drugim planie widać wyraźnie że i biel i czerń jest większa.
przy okazji sprawdziliśmy jakie są różnice przy załączonych 100 HZ na XL1 oraz załączonej funkcji TRU-d na seri XD1
XL1 dostał większej płynnosci przy załączonych 100 Hz - Ale różniece są widoczne wtedy gdy obraz jest podzielony na pół. Gdy trzeba było wskazać kiedy jest załaczone 100 Hz - trwały zgadywanki.
Tu właśnie jest XL1 z efektem 100 HZ . Z przykrością muszę powiedzieć że znacznie lepiej widać na zdjęciach powiększonych.
Zainteresowanych więc proszę o podawanie maila na priw.
zdecydowanie większe różnice widać na załaczonej funkcji w systemie SD - telewizor XD1 wykazywał obraz znacznie czysciejszy i bardziej wyraźny.
I jeszcze raz XL1 - z podziałem na 100 HZ
i Sharp XD1 z podziałem funkcji TruD
teraz ujecia SD najpierw XL1
i Sharp 46 XD1
Jeszcze kilka zdjęć z sygnału telewizyjnego SD
wydaje się że ta biel jest aż za czysta
ktoś wszedł i powiedział że poprostu z nudów się czepiamy - bo on różnic nie widzi .
i jeszcze sygnał HD - zgodnie z oczekiwaniem obydwa graja rewelacyjnie.
Tu dopatrywanie się szczegółów pozostawiam WAM.
Ale nieodzowne jest przesłanie zdjęć źródłowych. Dopiero na nich faktycznie widać róznice "statystyczne".
Ciekawe jakie będą Wasze wnioski ?
Ja swoje mam - ale podzielę się na końcu.