Muszer135 napisał:W sobote przekopie wszystkie kable
Proponowałbym zacząć od wszystkich złączek, wtyczek i trójników. Chyba że gdzieś został uszkodzony przewód antenowy.
Muszer135 napisał:W sobote przekopie wszystkie kable
Proponowałbym zacząć od wszystkich złączek, wtyczek i trójników. Chyba że gdzieś został uszkodzony przewód antenowy.
Muszer135 napisał:Wczoraj wymienilem swojego nowego Sharpa na nowego Sharpa stwierdzilem ze wezme jeszcze raz nic w koncu nie trace jakby co odwioze. Ale niestety wada nadal pozostaje Ciagle co jakis czas pojawia sie na chwile kasza ( jakby kiepsko byla podpieta antena albo jakby na doslownie sekudne wypiac antene i podpiac ja spowrotem) na razie nie wiem co robi chyba napisze do Sharpa... nawet myslalem zeby wizasc inny model ale niestety akcja promocyjna sie zakonczyla w MM a nie chce doplacac 700 zl np do philipsa gdyz ja za LE600 zaplacilem 2500.
W kazdym badz razie mam 7 dni i zobacze jeszcze.
czekam na testy tego telewizoraz...
model_zero napisał:Kalibracja to podstawa a tak na boku podłanczanie sygnału analogowego pod cyfrowy telewizor to zły pomysł. Można pokusić się o stwierdzenie że reklamowało by się zestaw kina domowego denona bo jak poszczam na nim swoje kasety to nie ma takiego dźwięku jaki był w sklepie. Ps. służę pomocą wiem jak kalibrować sharpy.
Polecam najpierw zapoznać się z instrukcją obsługi telewizora oraz pilota.bob77 napisał:To zdradz w takim razie tajniki kalibracji Sharpa. Czym rozni sie od kalibracji innych TV.
model_zero napisał:Polecam najpierw zapoznać się z instrukcją obsługi telewizora oraz pilota.
Ps. Produkty firmy Sharp nie są dla kążdego
model_zero napisał:zapomnialem ze ostosc nie moze byc na 0 w le 600
duzo zalezy od sygnalu pomieszczenia w ktorym gra telewizor oraz tego jaki obraz preferujemy niemniej jednak nie rozumiem czemu tekie zle opinie sa o tym telewizorze u mnie wszystko gra i nie zamienilbym na inny telewizor mam 32 kupilem w pazdzierniku za 2,5 k i nie zaluje
zdzisiu napisał:witam!
posiadam ten model od jakiś 3 tygodni i mam pytanie:
czy podczas przełączania kanałów słychać w waszych tv w głośnikach coś a`la pykanie, trzeszczenie? poza tym po maksymalnym wyciszeniu głosu słychać cichy poszum w głośnikach
jest to denerwujące, zwłaszcza wieczorem kiedy tv gra cicho
dodam, że nasz tv nie jest podłączony pod kino domowe ani żadne głośniki.
kiedy podłączyliśmy go pod głośniki przez wieżę tego problemu (dla mnie ) nie było
myśleliśmy, że to wina anteny jednak po podłączeniu w innym miejscu problem nie zanikł
zawołaliśmy serwis jednak panowie stwierdzili, że to normalne i zależy od modułu wyciszającego w danym tv, serwisują sharpa od 2 m-cy więc postanowiłem zapytać jeszcze tutaj
oprócz tego małego jak dla mnie defektu tv hula aż miło