Sharp 2013-Jako pierwsi na rynku widzicie zdjęcia nowych serii Sharpa-LE 650 i LE750

sp00n

New member
czytam i czytam i już sam nie wiem co mam kupić.. szukam telewizora 50-55, może 60" jak będzie dobra cena, i ten sharp 50L752v wydaje mi się być dobrą opcją, ale jest też Samsung UE55F6500.. tak naprawdę funkcje Smart są mi zupełnie niepotrzebne - ja szukam dobrego panelu i w miarę dobrego audio za jak najlepszą cenę. Z drobnymi mankamentami się pogodzę. Czy ten Sharp będzie dla mnie najlepszym wyborem? Jest tego takie zatrzęsienie, a ja nigdy nie miałem TV...

i jest np taki LG LG 50PA6500, który za 2200 zł jest bezkonkurencyjny cenowo..

Ostatnia edycja:

SDman

Banned
czytam i czytam i już sam nie wiem co mam kupić.. szukam telewizora 50-55, może 60" jak będzie dobra cena, i ten sharp 50L752v wydaje mi się być dobrą opcją, ale jest też Samsung UE55F6500.. tak naprawdę funkcje Smart są mi zupełnie niepotrzebne - ja szukam dobrego panelu i w miarę dobrego audio za jak najlepszą cenę. Z drobnymi mankamentami się pogodzę. Czy ten Sharp będzie dla mnie najlepszym wyborem? Jest tego takie zatrzęsienie, a ja nigdy nie miałem TV...

i jest np taki LG LG 50PA6500, który za 2200 zł jest bezkonkurencyjny cenowo..

Witam,
LG owszem cena / jakość super ale jest jeszcze 55ST60 za 4800 super cena i super TV.
Z LCD bez wahania bierz 60" Sharpa.

Pozdr.

Ostatnia edycja:

sp00n

New member
czyli Sharp LCD > Samsung ? 60L752v będzie dobre?
jeśli chodzi o cenę... TX50ST60 kosztuje 3600... ale to dalej 50% więcej niż LG 50PA6500... 5k nie mam na TV niestety.. jakbym miał to by stal 55ST60 :)

Ostatnia edycja:

SDman

Banned
czyli Sharp LCD > Samsung ? 60L752v będzie dobre?
jeśli chodzi o cenę... TX50ST60 kosztuje 3600... ale to dalej 50% więcej niż LG 50PA6500... 5k nie mam na TV niestety.. jakbym miał to by stal 55ST60 :)

Nie masz 5k, a pytasz się o Sharpa 60", przecież on jest w cenie 55ST albo droższy lekko !

Pozdr.

sp00n

New member
mój błąd, miało być 50le752v. za 4500 jest 60" plazma od PS60F5500, piszą że super tyle że można trafić buczący/cierpiący na DSE model... teraz to już nie wiem czy plazma czy LCD.. odwieczny problem.. ehh, już zakładek nie widze w chromie tyle mam okienek z TVkami.

SDman

Banned
mój błąd, miało być 50le752v. za 4500 jest 60" plazma od PS60F5500, piszą że super tyle że można trafić buczący/cierpiący na DSE model... teraz to już nie wiem czy plazma czy LCD.. odwieczny problem.. ehh, już zakładek nie widze w chromie tyle mam okienek z TVkami.

To zmienia postać rzeczy, ja wypowiadałem się o 60" Sharpa na matrycy Sharpa, na ile 50"
na matrycy nie od Sharpa da radę tego nie wiem ale powiem Ci, że nie jest najgorszy
Spędziłem z nim znacznie mniej czasu niż z 60"

Zejdź z rozmiaru na 50" i bierz ST60, TV już w trybie "normalny" daje radę ale po klepnięciu
ustawień z francuskiej strony jest bezkonkurencyjny.
W MM w Łodzi trafiła się sztuka (mieli jeszcze 5) nie bzycząca, nie szumiąca, nie trzeszcząca :)

Pozdr.

sp00n

New member
To zmienia postać rzeczy, ja wypowiadałem się o 60" Sharpa na matrycy Sharpa, na ile 50"
na matrycy nie od Sharpa da radę tego nie wiem ale powiem Ci, że nie jest najgorszy
Spędziłem z nim znacznie mniej czasu niż z 60"
...
W MM w Łodzi trafiła się sztuka (mieli jeszcze 5) nie bzycząca, nie szumiąca, nie trzeszcząca :)

Pozdr.

Czyli 50" od sharpa nie jest na matrycy sharpa, dobrze rozumiem?

Ostatnie zdanie - to dotyczy samsunga ?

edit: sorry, że nie w temacie - może ktoś się orientuje, input lag w 60PN6500 od LG jest do przeskoczenia? nie planuje grać, ale kto wie... taki PS4 z Battlefieldem by się przydał do takiego TVka

Ostatnia edycja:

lolekrt

New member
Witam. kupiłem dziś tv Sharp LC-39LE750V i chciałem zaktualizować soft ( mam wer 0.1.20.3 ) lecz na stronie producenta przy LC-39LE750V jest soft do pobrania dla tv serii LE750E / LE751E a nigdzie nie mogę znaleźć dla 750V. co z tym fantem zrobić?

Ostatnia edycja:

Ryszard48

Member
Nie rozumiem polityki Sharpa po wyszukaniu programów z kablówki (analog) TV sam nadał im nazwy jakieś tam E 23,E24 i nigdzie w menu nie mogę znaleźć opcji zmiany tych nazw,no w Tompsonie czy Samsungu taki coś jest

SDman

Banned
Nie rozumiem polityki Sharpa po wyszukaniu programów z kablówki (analog) TV sam nadał im nazwy jakieś tam E 23,E24 i nigdzie w menu nie mogę znaleźć opcji zmiany tych nazw,no w Tompsonie czy Samsungu taki coś jest

Witam,
Philips z przed 4 lat nazywał jak chciał (nie zawsze zgodnie) kanały analogowe,
ale pozwalał je edytować.
Nie pozwalał edytować kanałów cyfrowych DVB-C

Pozdr.

sp00n

New member
ok, trochę poczytałem i chciałbym potwierdzić kilka faktów nt. tej serii, bo ku niej się skłaniam

1. 60" ma panel X-Gen, a mniejsze odmiany 50 i 39 mają już inny panel, nie produkowany przez Sharp
2. Panel X-Gen ma natywnie 100Hz, z funkcją polepszania 200Hz
3. 750 vs 752 nie ma tunera DVB-S
4. seria 650 od 750 różni się kolorem ramki ( tego nie jestem pewien)

czy ktoś może sprostować? jak ten panel wygląda na tle paneli Samsunga? jakie byłby ewentualne różnice, np. względem Samsungów serii 6, 7 ( o mniejszej rozdzielczości, np 50f6800 ? ), bo cenowo tak trzeba porównywać.

Dodatkowo muszę kupić dwa TV - drugi 39-40" to akurat wziąłbym dwa LE750 i negocjował sobie jakiś rabat. Czy ten 39" niczym się nie różni od 50" ?

Ryszard48

Member

Odpowiadam sam na swoje pytanie

Istnieje taka opcja i jest troch skomplikowana da się nazywać kanały na takie jakie chcemy ,po zaprogramowaniu kanałów automatyczne przechodzimy ma manualne. Tak dany kanał programujemy od nowa (nazwa kanułu E24) , przechodzimy do nazwy kanału klikamy OK i w nastęnym okienku jaki się pojawie wraz z klawiaturą nazywamy go np TV Sport ,dziękuje.:eek:k:

Ryszard48

Member
Mam pytanko nagrywanie przez USB ,nie chce się nagrywać pluje że nie podłączono żadnego urządzenia ,mam w innym pomieszczeniu ten sam sygnał z kablówki (Lcd Tompson) i nagrywa aż miło ,a ten dziwaczy.

Do góry