Powiem tak, nie wiem czy Twoja propozycja jest logiczna do końca. Bo możesz korzystać z różnych wejść w telewizorze (ale najważniejsze to to, że nie jednocześnie), np. nie możesz skorzystać z wyświetlania zdjęć z karty SD i odbioru telewizji naprzemian (tego się nie da). Jak wyświetlasz zdjęcia to raczej inne kanały telewizyjne by Ciebie nie interesowały. Zatem masz informację (czytaj obraz) ze żródła jakie ustawiłeś do odbioru w danej chwili. Nie możesz otrzymywać równocześnie informacji z innego żródła - bo telewizor może pokazać na\ ekranie tylko jedną informację z wielu źródeł jednoczśnie, tylko z jednego źródła - takiego jak wybrałeś w danej chwili. Czyli logiczne jest, że tylko z tego źródła telewizor pobiera informację - jakie wybrałeś - do czasu zmiany źródła sygnału. Zatem jak możesz ustawić kolejność inną pobierania sygnału, z róźnych źródeł, bez przestawienia żróla sygnału. Nie znam takiej opcji, ale nie wiem czy mam do końca rację- może czegoś nie wiem. Chyba, że coś jednak jest w opcjach telewizora, co powodowałoby ustawienia telewizora inaczej. Tak jak chcesz.
Ale na koniec powiem tak, mnie zainteresowała Twoja propozycja i myślę że byłaby atrakcyjna, gdyby była w opcjach każdego telewizora.