Wreszcie dostałem swóją 45, a jak wrażenia, powiem, że jescze 5 minut temu same superlatywy, teraz mieszane (ale nie wpadać w panikę zaraz wyjaśnie

).
O jakości tv z kablówki nie będę wspominał ze względu na spartaczone moje końcówki od anteny itp. więc do momentu kiedy to naprawię nie ma sensu o tym pisać.
PS3 podłączone po HDMI-Pierwsze wrażenie powalające, drugie jeszcze większe

Obraz naprawdę jest śliczny. Mam wyłącznie motorstorma i tam nie dopatrzyłem się żadnych niebieskich czy też zielonych cieni w grze. W menu głównym przy szybkim przełączniu między ikonkami można zauważyć coś takiego co pewien czas ale napewno nie za każdym razem i naprawde trzeba się mocno wpatrywać.
Co do filmów na dvd to odpalałęm je z sonki i co do Matrixa 1 to jest wporządku, a w 3 części nawet bardziej niż dobrze (innych nie mam w tej chwili, więc testu z Emilly Rose nie robiłem

).Obraz uważam za BARDZO przyjemny i jestem całkowicie zadowolony.
Co do dzwięku jaki wydobywa sie z głośników tv to muszę stwiedzic, że obawiałem się jakiejś kupy ale mile mnie zaskoczyły. Chcę zanaczyć, że nie jestem jakims tam audiofilem i muzyka nie jest dla mnie jakoś super ważna w życiu. Więć z dzwięków jestem zadowolony. A jeżeli chodzi o jakieś buczenia wydobywające się ze środka to też nie miałem przyjemości ich usłyszeć.
A teraz to czego się obawiam czyli wypalanie znaczków. Grając w Motorstorma starałem się co jakiś czas i na jakiś czas zoomować aby pozbyć się z ekranu wszystjich stałych pasków typu pozycja ale jak grałem ostatni wyścig(jakieś 10-15minut) to sobie właczyłem normalny obraz i po wyłączeniu gdy na ekranie był czarny obraz widoczny jest powidok, a to się stało przy naprawde ostrożnym graniu. Fakt, że jest on nie widoczny przy normalnym użytkowaniu i aby go ujrzeć trzeba podejść bardzo blisko i mieć czarny ekran ale co będzie kiedy bede chciał pograć dłużej, a zoom to jednak nie jest takie super komfortowe granie. Boję się, że może popełniłem błąd i nie powinienem kupować plazmy do konsoli ale zależlo mi na 42 calach i świetnym obrazie przy dobrej cenie. Niech ktoś mnie uspokoi bo jeszcze zwarjuję

. I oczywiście zaznaczam, że opcje obrazu w tv mam ustawione na około 40%, a nawet mniej. Pisząc ten post zostawiłem go włączonego na "śniegu" aby zobaczyc czy zdołam się pobyc tego powidoku. Teraz aby dotrzeć mą plazmę będe oglądał na razie tylko dvdiki (i tak mam jeszcze pełno gier na PS2 do przejsćia na zwykłym tv) gdzie obraz będzie na całym ekranie. Wiem, że może nie potrzebnie panikuje ale to moja piewsza plazma i moj pirewszy dzień z nia więc proszę o wyrozuimiałość
Teraz kolej na pytanie: Jak wejść do menu sewisowego tv aby sprawdzić czas działania. Korzystałem z testu tego co jest na forum do pv60 czy tam 600 ale za cholerę mi nie działa. Jeżeli miałby ktoś ochotę to może mi to naskrobać co nie co.
Ogólna moja ocena tv to mocna 5, gdyby tylko nie te cholerne duszki, których się tak obawiam, że mogą mi w przyszłości wejść na ekran i nigdy nie zniknąć to była by 6 (patrząc na cenę jakość, ba, a nawet bym powiedział JAKOŚĆ)
O coś jeszcze miałem się spytać ale za nic nie pamiętam o co
Kończe bo mnie już żona woła abym szedł spać bo za 6 godzin znow należy otwerać oczy. Dlaczego te dni są takie krótkie

.