Jolanda napisał:
ze nastepnym razem (mam nadzieje ze jak najrzadziej) bede bardziej precyzyjny
To mi sie podoba, kupic i cieszyc sie z nabytku jak najdluzej

, na forum zagladac jednak od czasu do czasu, zawsze mozna czegos sie ciekawego dowiedziec, moze i pomoc komus kto dopiero rozpoczyna rozpoznawac sprzet.
imperator napisał:
Od wczoraj jestem szczesliwym posiadaczem Panasonica TH-42pv45EHK z czarną ramką. Telewizor gra extra.
Gratulacje wyboru, bedziesz zadowolny

. Przygladalem sie PV7, niestety nie jest godnym nastepca modelu PV45. Wiec poki jeszcze mozna go kupic, to warto.
imperator napisał:
ustawilem w połowie (czy dobrze?)
Dobrze

.
imperator napisał:
- Colour management - ustawic na wyłączony czy włączony?
Włączony, w niczym nie przeszkadza, poprawia nasycenie kolorow, ogolnie wizualnie jest lepiej.
imperator napisał:
- jasność panelu - do wyboru: wył., słabe, średnie, mocna - które wybrać?
Miałem wyłączony podczas docierania.
Ogolnie dobor tego co wlaczone a co nie nalezy sie zdac na wlasne odczucia. Sam nie wlaczam PN-R, MPEG-NR, obraz mnie po prostu nie zadawala, poprawia artefakty kompresji mpeg jednakze kosztem ostrosci, jak jak pisze warto samemu dopasowac do wlasnych preferencji. Po docieraniu mozna skalibrowac plazme, dobrze sie do tego nadaje plyta Starwars'ow (1,2,3) i test na optymalizacje THX, lub zdac sie na bardziej profesjonalne narzedzia czy uslugi (bez reklamy

), pisalem jednak wczesniej ze mozna byc bardziej tym rozczarownym niz zadowolonym, jednak dla purystow opcja jak najbardziej wskazana.
imperator napisał:
200, troche duzo jak sie malo oglada. Jednak pozniej, mozna juz harcowac do woli, moze pozniej zdumiewac ukryta jakby moc w kontrascie, zwlaszcza w czerni i nasyceniu kolorow (naturalnym, rzecz jasna nie "jarzeniowym" jak jest to w wydaniu niektorych LCD).
Warto tez wlaczyc tryb oszczedzania (panelu) w menu konfiguracji. Przy statycznych scenach, pauzie (np. z DVD) TV uruchamia klasyczny screensaver.
PV45 jest wstanie wyswietlic takze sygnal 1080p/50Hz (zrodlo dnc:
http://www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=10128), wiecej nie jest z nim az tak bardzo zle do nowych wyposazonych postprocesing modeli PV7x.
Pzdr. (C)G