jak myślicie?? ,jak by to pociągnąć i spróbować zainstalować??? poszło by???
Myślę, że jakby sie nawet udało to miałbyś sporą cegłę na wyposażeniu domu
jak myślicie?? ,jak by to pociągnąć i spróbować zainstalować??? poszło by???
wydaje mi się że by nic strasznego się nie stało... ,myślę że miałbym koreańskie ,,smart tv,, , przecież w opcjach masz zmianę języka , ale mimo wszystko nie zaryzykowałbymMyślę, że jakby sie nawet udało to miałbyś sporą cegłę na wyposażeniu domu![]()
Jak dla mnie to idzie w kierunku wielkiego obciachu dla LG, tj. ich wsparcie klienta brnie w kierunku obnażenia własnej niewiedzy lub świadomego okłamywania klienta. Bo wg. mojej wiedzy modele lm615 i 620 od początku miały tylko LED (bez plusa) i nigdy nie miały funkcji lokalnego przyciemniania - sprawdzałem to dość dokładnie latem kiedy zastanawiałem się co kupić. Już wtedy było ciężko było się zorientować na oficjalnej stronie, ale dezinformacja to jeszcze nie było to samo co jawne naciąganie. Moim zdaniem kiedyś na zakładkach nie było informacji, że w 620 jest led plus. Widzę dwa wyjścia: albo na zakładkach specyfikacji jest błąd i wsparcie po prostu udzielając odpowiedzi sprawdza wcześniej tam i tak błąd się powiela. Albo też "pomyłka" jest zupełnie świadoma - ludzie się naczytali, że te LED plus jest lepsze od samego LED -> więc piszmy,że ma LED plus a 90% klientów i tak nie potrafi tego zweryfikować, nie wie o co chodzi. Pytają przy zakupie, widzą, ze to jest w specyfikacji, kupują i są szczęśliwi, a że potem jest opcja lub jej nie ma - kogo to obchodzi?...Miesiąc temu specjalnie napisałem do LG:
"czy model telewizora 42LM620S posiada podświetlenie LED PLUS?
jeśli tak to czym się charakteryzuje ta cecha?"
Odpowiedź: "Uprzejmie informujemy, iż model telewizora LM620S posiada podświetlenie LED PLUS, które charakteryzują się podziałem na kilka stref podświetlenia."
Moja pytanie:
Wg informacji z supportu LG telewizor 42LM620S posiada technologię LED Plus. Dlaczego zatem w opcjach ustawienia obrazu nie ma funkcji: miejscowego przyciemniania gdzie opcja ta znajduje się w telewizorach z serii 640S i 660S, które również wg specyfikacji posiadają LED PLUS.
Odpowiedź:
Uprzejmie informujemy, iż funkcja przyciemniania LED w telewizorach z serii LM dostępna jest po wejściu w Ustawienia - Obraz - Tryb Obrazu - Opcja Obrazu - lok. przyciemnianie LED.
... zresztą - zerknijcie sobie na stronę oryginalną LG przez link podany powyżej przez SIMOON78, na informacje o modelach 6200, 6400, 6700. Zakładka specyfikacji technicznej nic nie wyjaśnia - wszędzie jest tylko opis LED EDGE. Ale opis funkcji dla 6400 i 6700 pokazuje LED Plus, a dla 6200 tylko LED, a załączony obrazek wyjaśnia na czym polega ta różnica.
Polski oddział wsparcia w LG ściemnia albo się myli - local dimming nie ma w lm620
Możesz reklamować (zwrócić możesz tylko w ciągu 10/30dni przy zakupie przez internet) jeśli sprzedawca gdzie kupiłeś telewizor podaje na swoje stornie www bądź swoich materiałach promocyjnych/informacyjnych, iż ten model ma LED PLUS.
Swojego zakupu nie możesz opierać na stronie internetowej producenta bo to nie jest oferta handlowa. Dlatego też np na stronie EURO RTV nie ma informacji o LED PLUS w 620s.
Ja dla czystej ciekawostki zrobie pewien eksperyment dotyczący supportu LG - oczywiście podzielę się z wami wynikami....
Ma ktoś może pomysł w jakim formacie ściągać filmy aby oglądać je bez czarnych pasków(nic mnie tak nie wku jak one) góra/dół?
Przy okazji zauważyłem jedną rzecz, dziwne buczenie coś w rodzaju jakby załączał się jakiś wenfylator w tv. Nie ma znaczenia czy telewizor jest włączony dłużej czy dopiero jest włączany. Także nie wiem czy się tym martwić czy nie.
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
No tak tylko nie po to kupuje się tv żeby potem podłączać kompa żeby film obejrzeć. W innych telewizorach(Samsung napewno)można dostosować, w Lg nie. Napisze do nich zobaczymy co mi odpiszą.
Pewnie akurat jak będą sprawdzać to nie będzie buczał. Posłucham jeszcze i spróbuje wyczaić jak często to się dzieje
Pasy mniejsze lub większe są w TV, kinie, necie. Przecież to nie wina telewizora, szkoda się denerwowaćLepsze one niż złe proporcje obrazu.
Ma ktoś może pomysł w jakim formacie ściągać filmy aby oglądać je bez czarnych pasków(nic mnie tak nie wku jak one) góra/dół?
Przy okazji zauważyłem jedną rzecz, dziwne buczenie coś w rodzaju jakby załączał się jakiś wenfylator w tv. Nie ma znaczenia czy telewizor jest włączony dłużej czy dopiero jest włączany. Także nie wiem czy się tym martwić czy nie.