Hej.
Ja mam 04.20.29 i wlasnie aktualizuje dp 44.11 .. zobaczymy jak pojdzie
Mam jeden problem w zwiazku z .mkv'ami po dln'a. Niektorzy pisza, ze albo im niektore filmy nie dzialaja, albo tna sie, albo napisy sie nie laduja .. a u mnie jest przypadek taki, ze juz 3ci film z rzedu urywa mi sie w trakcie odtwarzania (i to o roznych czasach)
Dziwne jest to, ze tych filmow nie mozna przewinac - pojawia sie komunikat "funkcja nie dostepna".
Ma ktos cos takiego? To jakis specjalne kodowanie filmu, ktore wymusza takie dzialanie?
Z gory dzieki za pomoc.
Przerabiałem już to. To wina kompresji nagłówków w plikach MKV.też mam czasem komunikat, że funkcja niedostępna
Około roku temu już ktoś proponował takie rozwiązanie problemu jak Ty. Niestety, przez ten rok (setki filmów) nie trafiłem na ani jeden film, któremu by udało się włączyć przewijanie wyłączając kompresję nagłówka. Mówię oczywiście o odtwarzaniu przez DLNA (mkvmerge v6.7.0 ('Back to the Ground') 32bit built on Jan 8 2014).To wina kompresji nagłówków w plikach MKV.
Dziwne. Ja odtwarzam filmy z dysku NAS poprzez DLNA. Przed "konwersją" pliku mam problem z przewijaniem. Po zrobieniu tego co napisałem problem znika... Stosuję to odkąd mam ten TV (pół roku).Około roku temu już ktoś proponował takie rozwiązanie problemu jak Ty. Niestety, przez ten rok (setki filmów) nie trafiłem na ani jeden film, któremu by udało się włączyć przewijanie wyłączając kompresję nagłówka. Mówię oczywiście o odtwarzaniu przez DLNA (mkvmerge v6.7.0 ('Back to the Ground') 32bit built on Jan 8 2014).
Pozdrawiam
LG 42LA91S ...po ostatniej aktualizacji do 04.22.11 przy oglądaniu filmów na internecie i oglądaniu Youtube ukazuje się komunikat <<Niewystarczająca Ilość Pamięci>> albo film się zacina i nie buforuje . czyli mało pamięci . Niewiem czy ktoś to zauważył usunięcie Historii i Cookies nic nie dało . ale zauważyłem na moim Tv w Pamięć aparatu (foto) tam gdzie miejsce na system to mam full .. i tak myślę że przy aktualizacjach te stare wersje softu powinny być automatycznie usunięte i nowe się powinny nagrać , a widocznie przy któryś aktualizacjach ( a ostatnio ich było dużo ) stare wersje się nie usunęli i dlatego mam pamięć aparatu pełną ( to na czerwono) i filmy buforowane nie mają miejsca .Ma ktoś ten sam problem i pamięć też mu pokazuję Full ??
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/839/6h5d.jpg
Listę kanałów można wyeksportować na pendrive, a następnie wgrać po wszystkim.
Wysłane z mojego LG-P760