czytam, czytam i nie moge sie nadziwic skad u ludzi taka pasja bajkopisarska? czy ktos z przedmowcow widzial ten tv w innej sytuacji niz przez szybe wystawowa sklepu?
mam ten tv od 1,5 roku. oczywiscie nie jest wolny od wad, ale sorry "smuzenie obrazu", "echo"... jak mozna takie rzeczy wypisywac? nie jestem specem elektronicznym wiec nie wiem czy technicznie "smuzenie" jest w crt mozliwe, ale jak zyje na tym swiecie kilka ladnych lat, w zadnym crt tego nie widzialem (a juz na pewno efekt owy nie wystepuje w slimie samsunga).
pisalem o tym juz kilka razy, ale moze jeszcze komus sie przyda, a wiec po krotce...
wady:
- przy obrazie 4:3 rozciagnietym na 16:9 niedociagniecia w geometrii. da sie z tym zyc, ale daleko temu do perfekcji. oczywiscie jest opcja obrazu 4:3, ale nie po to kupuje sie panoramiczny tv, zeby sie katowac takim obrazem. przy sygnale 16:9 problem z geometria znika.
- kolorowe plamy. potwierdzam moga byc. u mnie jest od poczatku! jest to usterka na tyle malo dokuczliwa (moze jestem malo wymagajacy), ze nie chcialo mi sie nawet z tym jechac, zeby wymienic na inny egzemplarz. u mnie pojawia sie na niebieskich planszach z boku ekranu. moze to kwestia przyzwyczajenia, moze malej wrazliwosci na detale w kazdym idzie wytrzymac (choc dla niektorych moze to byc problem)
- jedno wejscie hdmi
- glosne wlaczanie/wylaczanie
zalety:
- obraz z dvd (samsung hd850) zyleta,
- obraz hd zyleta,
- obraz 16:9 (np z tvn) niezly. zero problemow z geometria,
- 1080i
- wejscia analog z boku (s-video i cinch),
- design (myslalem, zeby kupic sony xbr'a, ale jest 3 rzy grubszy i zajmowalby mi pol pokoju),
- cena (przynajmniej w momencie kiedy ja kupowalem. teraz za 2 razy tyle mozna kupic plazme panasa 42". wtedy za 2 razy tyle byly badziewne lcd sony 23". nie wiem ile obecnie ten tv kosztuje...)
gdybym mial kupowac jeszcze raz dzisiaj to kupilbym... plazme pioneer'a
ale tylko dlatego, ze dostalem awans w robocie
za ta sama kase nie zastanawialbym sie dlugo i lyknalbym jeszcze raz samsunga (tym bardziej, ze w nowym opakowaniu bardziej mi sie podoba)