SAMSUNG UHD 50" HU6900 problemy smart view 2

88lukmar

New member
Witam serdecznie. Nie wiem czy w dobry dział trafiłem ale proszę o pomoc, bo próbowałem już wszystkiego i nadal nie wiem jak sobie poradzić. Otóż posiadam nowy telewizor 4K HU6900 i chciałem połączyć swój komputer jak i smartfon Note 3 z telewizorem za pomocą smart view 2, żeby móc przeglądać zawartości tych urządzeń na TV. Zainstalowałem aplikację smart view 2 na komputerze i smartfonie. Do mojej sieci bezprzewodowej podłączyłem telewizor, jest także podłączony komputer i smartfon. Router jaki posiadam to 8level wrt-150 smart. W samych ustawieniach routera mam powyłączane wszelkie filtrowania adresów MAC itp. Mam jedynie ustawione hasło WiFi z szyfrowaniem WPA2-PSK AES ASCII . Próbowałem już wyłączać zabezpieczenie hasłem, resetowałem do ustawień fabrycznych router, wyłączałem antywirusa na kompie i firewall również ale nadal nie wykrywa mi telewizora. Na smartfonie jest to samo, też nie widzi telewizora. Czy ktoś ma pomysł co zrobić i dlaczego nie widzi TV ani smartfon ani komputer? Zaznaczam, że w TV internet działa, normalnie korzystam z wszystkich funkcji Smart TV itp.

Marcinm1977

New member
Ja posiadam ten sam TV i na moim tablecie TAB 2 z androidem 4.2 wszystko śmiga. Musisz mieć androida minimum 4.2. Spróbuj jeszcze połączyć tablet z TV za pomocą WI-FI Direct w menu telewizora masz możliwość zobaczyć podłączone urządzenia. W tablecie musisz też włączyć WI-FI Direct i możesz przesyłać pliki do TV.

Do góry