Samsung UE55F6770

emeryt 46

New member
witam! posiadam od paru dni ten tv i prosiłbym o porady jak go dobrze ustawić ,użytkuje tv kablowa upc z pakietem hd. zależy mi na jak najlepszej jakosci obrazu .Pozdrawiam!

SDman

Banned
witam! posiadam od paru dni ten tv i prosiłbym o porady jak go dobrze ustawić ,użytkuje tv kablowa upc z pakietem hd. zależy mi na jak najlepszej jakosci obrazu .Pozdrawiam!

Witam,
robi się to tak odnajduje się wątek o posiadanym TV lub bardzo podobnym.
Po czym pod kolejnymi stronami masz menu przeszukaj temat, wpisujesz słowo "ustawienia"
i wyskakują Ci posty ze słowem ustawienia:
np taki:
http://www.hdtv.com.pl/forum/samsung/99644-samsung-f6770-f6650-5.html#post953104

Pozdr.

emeryt 46

New member
zanim napisałem posta to przeczytałem wszystkie na temat samsunga ale niema tego modelu natomiast ustawienia obrazu innych nie są dobre przynajmniej dla tego .Pozdrawiam!

emeryt 46

New member
zanim napisałem posta to przeczytałem wszystkie na temat samsunga ale niema tego modelu natomiast ustawienia obrazu innych nie są dobre przynajmniej dla tego .Pozdrawiam!

Możecie spróbować tych co na forum już były, nie ma idealnych ustawień jak by były to by producent zostawił jedne dla wszystkich, wiele zależy od sygnału, warunków i preferencji użytkownika....

Tryb FILM a później
Pświetlenie: 10
Jasność: 44
Kontrast: 85
Kolor: 50
Odcień: 20
Tonacja czerni: Ciemna
Balans bieli / Wzmocnienie: RED [24/18], zielony [26/26], niebieski [23/21]
Balans Bieli 10p: RGB: [10IRE: 0/0/1, 20IRE: 6/0/0, 30 IRE: 2/0/0, 40IRE: 0/0/0, 50 IRE: 0/0/0, 60IRE: 0 / 0/0. 70IRE: 0/0/-1, 80IRE: -1/0-1, 90IRE: -1/0/-1, 100IRE: -2/0/-1].

na tych ustawieniach jakiś taki blady obraz ,mi najbardziej zależy jak zlikwidowac te białe przebarwienia na twarzach {ustawienia fabryczne tryb normal},czy to balans bieli? nie znam sie za bardzo na tym jak każdy emeryt

SDman

Banned
na tych ustawieniach jakiś taki blady obraz ,mi najbardziej zależy jak zlikwidowac te białe przebarwienia na twarzach {ustawienia fabryczne tryb normal},czy to balans bieli? nie znam sie za bardzo na tym jak każdy emeryt

Witam,
miałem trzy dni w domu 50" z serii F6500 można powiedzieć odpowiednik 6770 z matrycą AUO
Zastrzeżenia i to znaczne do kątów minimalna zmiana punktu oglądania i coś się gubiło.

Nie mogłem również dojść do ładu z ustawieniem tonacji barw tego TV albo odcienie
ludzkiej skóry poprawne, a otoczenie bardzo blade, albo przepalone twarze i tła otoczenia nasycone.

Jak już pisałem może to przypadłość matrycy AUO w sklepie absolutnie tego nie wychwycimy.
Sprawdź jaką masz matrycę z ciekawości.

Dlatego polecam zakup przez internet z możliwością zwrotu.

Pozdr

Do góry