Samsung UE55F6770 + Tuner nBox biały

thisisn

New member
Witam,

jak podłączyć te dwa urządzenia ? co muszę zrobić jakie kabelki potrzebuje ? - sorki za kłopot ale ten tv to dla mnie skomplikowany trochę jeszcze jest :>

- wyglada na to że umieściłem ten post w złym dziale... jakby ktoś mógł przenieść do odpowiedniego to było by super :)

Ostatnia edycja:

thisisn

New member
tylko kabel hdmi ? znaczy się antenę sat do tunera, kabel hdmi ale do którego złącza w tv ? bo jest ich 3, no i tylko tyle ?:p więcej nie potrzeba ?

bo jeżeli bym chciał by pilot uniwersalny działał to murze się jeszcze coś innego chyba zrobić ? - dzięki za odpowiedz tdx przeczytałem cały temat o tv z tej serii co byl w innym temacie super się tam udzielałeś ;>

tdx

New member
Bez reklam
sygnał z konwertera do tunera a z tunera hdmi do TV. (najlepiej do hdmi1 w TV)
Jeśli chcesz sterować 1 pilotem musisz podłączyć pod podczerwieni (masz w zestawie) do TV (IR) pod gniazdem słuchawkowym >> tylko mocno wciśnij żeby cały wszedł) i konfigurujesz pilota uniwersalnego podając dostawce (dla usługi warto obejrzeć) oraz model dekodera

thisisn

New member
dzięki pytanie jeszcze jedno małe.. jaki kabel hdmi ?:> taki zwykły od 20 do 30 zł jest ok ? czy powinienem jakiś lepszy kupić to nie ma chyba żadnej różnicy?

thisisn

New member
ok wszystko się udało podłączyć oprócz podczerwieni.. bo ja jej chyba w zestawie nie miałem :( jak ona wygląda ? napewno jest w zestawie dla Samsunga UE55F6770 ? może jak otworzyli moj telewizor w rtv agd to zapomnieli go schować ? :/

thisisn

New member
Get involved

oni wyjeli pilot bo chcieli wlaczyc tv i zobaczyc czy dziala :/ i wlasnie tak sie apatrze na strone euro rtv agd:
Samsung UE55F6770 - Dobra cena, Opinie w Sklepie RTV EURO AGD

I nie ma nic na temat tego transmitera IR :(

Wyposażenie i akcesoria
Wyposażenie okulary 3D x2, pilot Smart Touch TM1370, pilot, 2 baterie AAA do pilota, obrotowa podstawa, e-manual, instrukcja obsługi w języku polskim, karta gwarancyjna
Model okularów na wyposażeniu SSG-5100GB
Akcesoria opcjonalne okulary 3D SSG-5100GB, SSG-3570CR, SSG-4100GB, SSG-3550CR, kamera Skype VG-STC3000, klawiatura VG-KBD2000, mini uchwyt WMN250M. uchwyt WMN2000B

thisisn

New member
dzięki tdx najpierw zadzwoniłem na infolinie i też gościu mi zaczął mówić ze na stronie ich producenta nie ma tego w akcesoriach.. ale jak mu wytłumaczyłem ze mnie to nie obchodzi i żeby sprawdził na stronie producenta że jest to przyjął zgłoszenie i mam już ten kabel i mogę bez problemu obsługiwać i tuner i telewizor jednym wspaniałym pilotem ;>

Jedno pytanie jeżeli mam podłączony ten tuner to czy jest jakiś sposób by "guide" i "recommendations" były brane z tunera ? bo na razie są brane z cyfrowej telewizji naziemnej którą miałem podłączona a potem odłączyłem

tdx

New member
Bez reklam
rekomendacje działają wtedy kiedy masz wybranego operatora (bo za tym idzie lista kanałów) i przypisane do właściwego złącza bo wtedy zmienia ci automatycznie na ten kanał

Do góry