Samsung ue55d8000 problem motion plus

damiiw11

New member
Witam! Mam pewnien problem z moim w.w tv,a mianowicie bardzo niepokoi mnie działanie funkcji motion plus.

Problem polega na tym że jak np lecą koncowe napisy na koniec np: serialu(dość szybko) to literki sie rozmazują lub jak np: oglądałem wyścigi motocyklowe to lub jadące motory były rozmazane lub zostawiały za sobą smugę swoich śladów co mnie troche irytuje.

Dzwoniłem to tych kiepów z samsung lecz jak zawsze polecili zrobic przywrocenie ustawien fabrczych co oczywiscie nie pomogło :/

Dodam ze probowałem juz na wszystkich trybach motion plus (płynny,wyrażny, standart itp)

Dodam jeszcze ze na trybie płynnym, tv jak by "łapie" motor po mocnej sekundzie i jest git,lecz jak pisałem wyzej zostawia za sobą ślady,a jak np wyrażny tryb to nie zostawia śladów lecz rozmazuje.

Jest ktoś w stanie mi z Was drodzy użytkownicy pomóc ?

Dziekuje uprzejmie :)

damiiw11

New member
Skalibrowany tzn?

Jesli chodzi o ustawienia obrazu tj. jasność, ostrość i te rzeczy to oczywisice mam ustawione. Próbowałem równiez bawić sie w włączanie i wylaczanie rożnych takim pierdól jak np , led motion plus czy ulepszanie krawędzi- nic nie pomogło :/

Dodam ze ważny czynnik tj. ostrość - mam ustawiony na 30, dobrze czy zle to nie wiem lecz wydaje mi sie ze tak jak ok. Proszę odp i dzięki

damiiw11

New member
O, dzięki, wlasnie o takim czymś do kalibracji marzyłem. Jutro to wytestuje i zdam relacje

Rozumiem ze kalibrator użyty do tego testu z tymi wykresami i wgl nazywa sie Digital Video Essentials), tak?

Sorry za takie pytanie lecz jestem teraz na iPhone i wiesz jak wyglada przeglądanie neta na komórce ;)

Dziękuje
PS oczywiście zagłosuje :)

tojamarcin

New member
Witam! Mam pewnien problem z moim w.w tv,a mianowicie bardzo niepokoi mnie działanie funkcji motion plus.

Problem polega na tym że jak np lecą koncowe napisy na koniec np: serialu(dość szybko) to literki sie rozmazują lub jak np: oglądałem wyścigi motocyklowe to lub jadące motory były rozmazane lub zostawiały za sobą smugę swoich śladów co mnie troche irytuje.

Dzwoniłem to tych kiepów z samsung lecz jak zawsze polecili zrobic przywrocenie ustawien fabrczych co oczywiscie nie pomogło :/

Dodam ze probowałem juz na wszystkich trybach motion plus (płynny,wyrażny, standart itp)

Dodam jeszcze ze na trybie płynnym, tv jak by "łapie" motor po mocnej sekundzie i jest git,lecz jak pisałem wyzej zostawia za sobą ślady,a jak np wyrażny tryb to nie zostawia śladów lecz rozmazuje.

Jest ktoś w stanie mi z Was drodzy użytkownicy pomóc ?

Dziekuje uprzejmie :)

napisz skad ciągniesz sygnał - ja wyżej wady nie posiadam :) wiadomo że troszkę zawsze bedzie rozmazane ale o żadnych smugach nie powinni być mowy .

damiiw11

New member
Obraz ciągne z Cyfrowego Polsatu. Mówisz ze zawsze bedą trochę rozmazane, lecz ja jestem pewnien ze tak być nie powinno, ponieważ literki , bądź motor sie rozmazją/e lecz po chwili jak by tv złapał obraz i już jest ok. Problem jest taki, jakby tv nie potrafił złapać ostrosci obrazu odrazu tylko po krótkiej chwili. Dziś wieczorem spróbuje skalibrowac tv jak mówił kolega wyżej, lecz tak naprawdę to wątpię by to rozwiązało problem. Bardziej stawiałbym na felerny model :/
Lecz to sie zobaczy i napisze :)

Do góry