Samsung UE49KS7000 + miniwieża

silver77

New member
Zakupiłem TV jak w temacie i jestem z niego bardzo zadowolony. Brakuje mi jednak do pełni szczęścia lepszego dźwięku zwłaszcza do muzyki z YT itp.
Początkowo zainteresowałem się soundbarem Samsung HW-K450. Z tym sprzętem mój TV powinien bezproblemowo śmigać. Dodatkowo glośnik niskotonowy jest bezprzewodowy. Podstawowym kryterium jest wygoda obsługi tzn. aby urządzenie audio uruchamiało się razem z TV i poziom głośności był regulowany pilotem od TV. Drugie wymaganie to lepsze basy niż z TV.

Posiadam archaiczną miniwieżę, która ma tylklo wejście analogowe. Jest używana przez rodzinę do płytek CD i radia. Zastanawiam się, czy zamiast soundbar nie mógłbym kupić nowocześniejszą wieżę z HDMI ARC. Tutaj pojawia się moje pytanie. Czy mogę kupić dowolną wieżę z HDMI ARC i będzie uruchamiania i sterowana (głośność) z pilota TV ? Czy może tylko określone modele z odpowiendimi funkcjami.

Przeglądałem miniwieże samsunga z "TV souind Connect" itp ale wybór jest bardzo ograniczony i stylistyka mi nie odpowiada. Może jakieś konkretne modele miniwieży, mój budżet na ten cel to rzędu 1000- 1500 zł. Zastanawiałem się np nad Pioneer X-HM72-K. Będę wdzięczny za szybkie odpowiedzi, zwłaszcza w kwestii sterowania pilotem TV przez hdmi arc, ponieważ wypłata się zbliża :).

maniek530

Banned
Nie rozumumiem po co Ci kolejny klocek w.postaci mini wierzy ?
Lepszy I.ladnieszy sounbar a jak Cie stac na cos drozszego to.moze jakis wzmaciacz i set kolumn do stereo ?
Moze cos na raty ? Raz a dobrze I bedzie zadowolenie wieksze :)

Do góry