Nie, nie jest widoczny. A z tym wykonaniem to nie wiem do jakiego sony w8 porównywałeś ale ja miałem okazje do W805 tegorocznego i byłem w ogromnym szoku jak ten telewizor sie wyginał we wszystkie strony (a zwrócił mi na to uwage sprzedawca, sam sie z tego śmiał choć twierdził jednocześnie, że tv odbiera ładnie). Tak jak kolega napisał napisy na tym sonym to jest jak za czasów pierwszych stacjonarnych odtwarzaczy divx oba telewizorki są fajne mimo wszystko ale ja wybrałem samsunga bo miał dla mnie bardzo istotne rzeczy względem sonego. Jest dwa razy jaśniejszy musisz mieć to na uwadze. W sonym oświetlenie na max = 10/20 w samsungu. Odtwarzacz nie istnieje w tym czymś. Zrzuca wszystko do jednego wora co masz na pendrive i zdjecia i filmy i muzyke, nie kataloguje tego. Większych dysków nie czyta. Nie odpala nie wiedzieć czemu sporej części moich divixów. Odbiera ładnie i to wszystko ale ładny odbiór nie jest wart takich pieniędzy. Tak jak napisałeś już dużo lepiej kupić samsunga i fajny soundbar i eleganckie oświetlenie za TV. Zapewniam, że będziesz przeszczęśliwy