Samsung UE46F6770 & UE46F7000

prezy

New member
Bez reklam
poogladalem sobie w sklepie 55 f 7000/8000 , to juz jest kosmos , obraz powala na kolana , po kalibracji powinien byc calkowity odlot ,

Zgadzam się. Jednak jak słusznie zauważyłeś kalibracja czyni prawdziwe cuda z tym TV.
Niestety jest wielu posiadaczy tych Tv, którzy nie mają pojęcia jak wykorzystać możliwości i najłatwiej to jest sobie ponarzekać.
Miejmy nadzieję, że kiedyś Ci posiadacze staną się również użytkownikami.

joequarry

New member
Daj znać co załatwiłeś w tej sprawie

Wysyłane z mojego GT-I9505 za pomocą Tapatalk 2

No i jestem po wizycie w euroagd. Obsługa i kierownik pozwolili mi sprawdzić losowo kilka sztuk. No i nie mogłem uwierzyć ale przetestowaliśmy kolejne 3 sztuki f6770 i one posiadały banding na całkiem dużym poziomie!!! Jeden tylko na minimalnym poziomie. Podeszliśmy do Lg-ka LG 47LA660S. I ten banding był jaby na trochę mniejszym poziomie. Nie będzie problemu z wymianą tylko muszę skasować wszystkie dane z tv. Jakieś logowania i zainstalowane appki do stanu początkowego. Wiecie może jak to zrobić??
Jest opcja jeszcze wymiany na inny sprzęt o tej samej wartości czyli LG 47LA691S. Czy możecie powiedzieć coś więcej na temat tego tv.??

RHJG

New member
Bez reklam
Tak przy okazji kol.który to sklep? chętnie podjadę i może coś wybiorę jak mają tyle sztuk tego samego modelu,rozmiaru na sklepie,podłączone? Co do tego LG jest fajny tylko banding będzie miał prawdopodobnie jeszcze większy!!!.A co to jest wg Ciebie ten cały banding, będę wiedział na co zwrócić uwagę bo na materiale reklamowym ciężko coś zobaczyć?

joequarry

New member
Tak przy okazji kol.który to sklep? chętnie podjadę i może coś wybiorę jak mają tyle sztuk tego samego modelu,rozmiaru na sklepie,podłączone? Co do tego LG jest fajny tylko banding będzie miał prawdopodobnie jeszcze większy!!!.A co to jest wg Ciebie ten cały banding, będę wiedział na co zwrócić uwagę bo na materiale reklamowym ciężko coś zobaczyć?

Sklep w którym tak jest to EuroAgd a jęsli chodzi o banding to jest efekt tzw. brudnego ekranu.
Podczas szybkich ruchów kamery lub tła ( jasnego, zielonego jak murawa piłkarska) widać lekkie zabrudzenia na ekranie.

Załączam link do pliki na youtubie na którym można spradzić ten efekt.
Dirty Screen Effect / Banding Test v1 - YouTube

Pozdrawiam

PS: Wybrałem czwartą sztukę z kolei i zobaczymy jak będzie.

Danger69

New member
Witam
zdecydowałem się na 55F6770 jak do tej pory (dwa dni) jestem zadowolony z zakupu
zastanawiałem się nad 55F7000 ale ta srebrna matowa ramka buuuuu... do niczego mi nie pasuje

Dziękuje wszystkim za pomoc.
Szczególne podziękowania dla tdx :-D

Reynold

New member
I jak tam z tym cloudingiem i bandingiem w Twoim nowym tv?

Witam
zdecydowałem się na 55F6770 jak do tej pory (dwa dni) jestem zadowolony z zakupu
zastanawiałem się nad 55F7000 ale ta srebrna matowa ramka buuuuu... do niczego mi nie pasuje

Dziękuje wszystkim za pomoc.
Szczególne podziękowania dla tdx :-D

davik20

Member
Czy model jest wart kupienia, tu pytanie do użytkowników tego tv i czy jest na forum test tego tv :smile:

Ostatnia edycja:

joequarry

New member
Czy model jest wart kupienia, tu pytanie do użytkowników tego tv i czy jest na forum test tego tv :smile:

6770 jest warty swoich pieniędzy pomimo jako takiego bandingu ale wszystkie tv z tej półki cenowej takowy posiadają.
Ja już go mam około tygodnia i jest super. Trzeba odpowiednio pobawić się ustawieniami.
Dużo funkcji smart całkiem przydatnych jak radio internetowe itp.

Danger69

New member
Witam
po kilku dniach użytkowania UE55F6770
Matryca samsunga 55A..... tylko nie wiem czy SPVA czy inna ( nie wiem jak sprawdzić)
moge stwierdzić:
Obraz 3D rewelacja :)
Nie wiem dokładnie co to ten clouding i banding (rogi lekko zaciemnione ale naprawdę trzeba sie przypatrzyć, taka sama sytuacja z chmurkami podczas meczu )
Jesli chodzi o kalibracje to zawsze wychodzi mi ciemny obraz, najbardziej odpowiada mi tryb dynamiczny...(fabryczny-wolałbym inny) kwestia ustawienia, ale łatwo nie jest...
joequarry podaj moze swoje ustawienia kalibracji
TDX czy ten dodatkowy pilot może obsłużyć dekoder satelitarny DREAMBOX? ( niestety na liscie go nie znajduje) :???:

Pozdrawiam i jeszcze raz TDX dzieki za pomoc

Do góry