Samsung UE46F6770 & UE46F7000

julas.wrc

New member
Witam.

Panowie chcę uzyskać szczerą odpowiedź. Mam już wybrane dwa modele TV i na nich chciałbym się skupić. Warto dopłacać prawie 1500zł do serii 7000 ? Wymieńcie mi podstawowe różnice pomiędzy tymi telewizorami. Czytałem dużo informacji o obu modelach. Nie jestem żadnym fanatykiem. TV musi mieć dobry obraz, ale w mikro szczegółach ja nie widzę różnicy. TV ma być używane najwięcej:

75% to sport w jakości HD
PS3
Inne kanały HD
odległość min 2,5m

Zastanawiam się też nad 55", ale wiem na 99% że będzie za duży. Proszę o wasze opinie.

Pozdrawiam.
Julek.

tdx

New member
Bez reklam
Podstawowa różnica to matryca w F7 masz 200Hz a w F6 100Hz oraz podwójne tunery DVB_T/C/S

Reszta to pierdoły typu wbudowana kamera <--- sterowanie gestem, rozpoznawanie twarzy
Intelligent Viewing
Web Clear View
Sound Customizer
Moc głośników
Smart Evolution Support
InstaPort S (HDMI Quick Switch)
MHL
Wygląd

Ufff wymieniłem chyba wszystko :D :D

z 2,5m 55" to tylko HD

warto jak będziesz z tego korzystał

joequarry

New member
Witam,

Ja też jak kolega który postuje na początku, zastanawiam się nad kupnem 46F6770. Jak to zwykle przed zakupem, naczytałem się wszystkiego i mądrzejszy na pewno nie jestem.
Posiadam starszego LGLH9000 42'. Tv jest juz 3-letni i chyba pora na zmianę.
Obraz jest całkiem dobry ale zauwazyłem niedawno tzw. banding na ekranie. Podczas meczów piłkarskich.
Chyba nie da się już go wyeliminować??
Czy naprawdę jest to dobry pomysł kupno tegoż samsunga w cenie 3490PLN.
Ciekawi mnie również opcja Smart oraz możliwość 3d ( konsola PS3 ).
Jest wersja F6400 o 600PLN tańsza. Odczuję jakąś róznicę w jakości obrazu??
Byłem w sklepie zobaczyć F6770 ale podłączony był chyba przez jakieś słabe łącze i jakość napewno nie powalała na nogi.
Będzie on lepszy od mojego LH9000.
Dzięki za jakąkolwiek odpowiedż użytkowników.

Pozdro

tdx

New member
Bez reklam
Musisz sam zobaczyć ja 46F6500 oglądam z 1m ale tylko PC/PS3 i Filmy HD <-- nawet nie telewizja :D

Pawell1

New member
A można to jakoś reklamować jako niezgodność towaru z umową w końcu tv właśnie kupiłem do meczy piłkarskich i Pan w sklepie zapewniał mnie że tv sie sprawdzi 600hz itd...

Wysyłane z mojego GT-I9505 za pomocą Tapatalk 2

tdx

New member
Bez reklam
Reklamować możesz zawsze masz takie prawo...
CMR 600Hz nie ma nic wspólnego, Matryca Samsunga S-PVA?

Wiele zależy od konkretnego modelu dawno kupiłeś?

Ostatnia edycja:

Pawell1

New member
Reklamować możesz zawsze masz takie prawo...
CMR 600Hz nie ma nic wspólnego, Matryca Samsunga S-SPVA?

Wiele zależy od konkretnego modelu dawno kupiłeś?

Kupiłem na początku października model 46, matrycy nie sprawdzałem....

tdx

New member
Bez reklam
W każdym LCD masz banding natomiast nawet w 2 egzemplarzach tego samego modelu banding może być różny....

joequarry

New member
Zakupiłem w weekend 46F6770 i powiem szczerze, że byłbym mega zadowolony gdyby nie bardzo mocny banding na ekranie:/ Clouding mało zauwazalny. Funkcje Smart, 3d i inne na duży plus. Jednak ten banding mnie mocno zszokował. Podczas meczów piłkarskich jest mega widoczny. Przecież to nowy TV. Idę do sklepu w tym tygodniu z reklamacją, jestem po rozmowie z serwisem samsunga i tak właśnie proponują.

Pawell1

New member
Zakupiłem w weekend 46F6770 i powiem szczerze, że byłbym mega zadowolony gdyby nie bardzo mocny banding na ekranie:/ Clouding mało zauwazalny. Funkcje Smart, 3d i inne na duży plus. Jednak ten banding mnie mocno zszokował. Podczas meczów piłkarskich jest mega widoczny. Przecież to nowy TV. Idę do sklepu w tym tygodniu z reklamacją, jestem po rozmowie z serwisem samsunga i tak właśnie proponują.

Daj znać co załatwiłeś w tej sprawie

asked

New member
6770 a 6640

Hej,

Równo tydzień temu kupiłem UE46F6640. Z tego co wyczytałem jest to bliźniak 6770 (różni się tylko pilotem smart i podstawką).
Szukałem tych jaśniejszych pól zarówno w nocy jak i w dzień, na czarnym tle, jak i na jaśniejszym i szczerze mówiąc u mnie coś takiego nie występuje. Matryca jest podświetlana równomiernie. Świeci lepiej niż mój monitor!
Jedyne co zauważyłem to nieznacznie ciemniejsze narożniki ale widać to tylko nocą i tylko na białym tle.

Matryca jaką mam to A czyli Samsung.

Byłem w ten weekend w MM i Euro aby porównać z innymi TV (6640 - MM i 6770 - w Euro) i widzę różnicę bo tam widać miejscami czerń rozświetląną bardziej niż gdzie indziej...

Zastanawiam się teraz skąd wynikają te różnice. Przecież teoretycznie to jeden produkt... Matryce tez porównywałem i w obu przypadkach były te same...
Czyżby wiele zależało od szczęścia kupującego???

PS. Sprzedawca w Euro jak zobaczył menu serwisowe tak się przestraszył, że wpierw straszył mnie, ze uszkodziłem TV i będę musiał za niego zapłacić a potem poszedł po kierownika ;). Jakież było ich zaskoczenie gdy wrócili a TV działał już normalnie a ja grzebałem w zwykłym menu pilotem jaki dostałem od miłej Pani z obsługi...

gwidongwidon

New member
Bez reklam
poogladalem sobie w sklepie 55 f 7000/8000 , to juz jest kosmos , obraz powala na kolana , po kalibracji powinien byc calkowity odlot , a stoja juz nowe nietylko ,,samy,, o rozdzielczosci 3860 na 2160:D , a sygnal jest dopiero 720p ,i skladaniec 1080i , to tak jak by sprzedawali bolidy F1 do jazdy w miescie:lol:

joequarry

New member
Ciekawy jestem co mi powiedzą w EuroAgd. Wymienią sprzęt od razu czy będą coś kombinować. Jak nie wymienią to im go tam zostawiam i chce zwrot kasy!!

Do góry