Samsung UE46ES6800 czy Panasonic TX-L47ET5E

kolbi123

New member
na który tv się zdecydować ?, czy te modele są porównywalne, znam oczywiście ich cechy mniej więcej, na plus uwazam pasywne 3D w panasoniku - mniej męczy mój wzrok, plusy na samsunga tuner dvb-s, troche bardziej podoba mi sie samsung wizualnie, nie zalezy mi za specjalnie na internecie , zalezy mi natomiast na odtwarzaniu z pen driva materiałów hd, tematy na forum są bardo obszerne na temat tych tv. Chyba że jeszcze inny model ?, bo mam wizje tv za około 4k lub tv najtańszy z mozliwych w miare ok bez tych wszystkich bajerów, gdyz moge tego po prostu nie uzywać, prosze o pomoc.

Karpaj

New member
Bez reklam
ET5 ma dvb-s, ale chyba na osobnej końcówce, bo gniazda antenowego nie ma. W specyfikacji informacja o S i S2 jest.

* Uwagi do funkcji DVB: / Telewizor został przeznaczony do korzystania ze standardów (dane z sierpnia 2011) DVB-T/T2/C/S/S2 (MPEG2 i MPEG4-AVC [H.264]). / Nie jest gwarantowana kompatybilność telewizora z przyszłymi usługami DVB. / Sprawdź najnowsze informacje o dostępnych serwisach na poniższej stronie internetowej (serwis w wersji angielskiej) /

Ew. niech Kiki sie wypowie jako specjalista, bo ja może źle czytam :p

Jeśli chcesz bez bajerów TV, to może jednak coś tańszego?

Panasonic 47" E5E
Philips 47" 4007
Toshiba 46" TL838

Nie przepłacasz, a jakość obrazu jest nadal zadowalająca.

enceladus

Banned
Sprawa jest bardzo prosta.
Jak lubisz niezbyt dobre multimedia, kiepską czerń, kontrast i czarne linie przy oglądaniu materiałów 3D to bierz Panasonica :)

kolbi123

New member
no nie wiem dokładnie co z tym dvb-s, toshiba-testowałem z pen drive jakis model z nowych - albo brak audio,albo brak txt lub wcale nie odtwarza, philips - ta marka jakos nie przemawia do mnie, podobno brak serwisu i jakies kłopoty z odbiorem cyfrowej naziemniej, desing tez nie przemawia do mnie, panasonic mógł by oczywiscie być, jezeli chodzi o te 2 tv z tematu to gdzieś tam uwazam ze to 3D nie jest złe, ale kogo nie pytam ze znajomych to mówią ze bajer na jeden raz i koniec, tak jak pisałem to aktywne 3D rzeczywiscie przynajmniej na moja głowe jest dosyć cięzkie, zeby nie rozbudowywać tematu pomijajać tuner dvb-s i 3D, samsung czy panasonic ?.

fador88

New member
Chętnie poznam opinię fachowców na ten temat bo też przymierzam się do kupna 46 cali tylko zastanawiam się nad tym samsungiem co autor postu napisał oraz nad Panasoniciem TX-L47ET50E. Z tego co czytałęm to ten model co się nad nim zastanawiam jest nowszy od tego co autor wątku napisał i już trochę bardziej poprawiony, między innymi 800Hz. Który z tych 2 byście wybrali. Jak wygląda sprawa z awaryjnością Samsunga a Panasonica?
Często też będę korzystał z internetu w tym TV więc w którym ten internet jest lepszy? Z góry dzięki z odpowiedzi.

fador88

New member
Chciałbym się też dowiedzieć czy w tym panasonicu można już przeglądać wszystkie strony www bo gdzieś wyczytałem że w telewizorach panasonica nie ma takiej opcji tylko wybrane strony, oraz czy można po podłączeniu dysku zewnętrznego nagrywać na niego filmy.

Do góry