Samsung UE46D6750 czy UE40D7000 co wybrać?

Fenix121

New member
Witam jak w temacie proszę o pomoc co wybrać mniejszy UE40D7000 z 3D FULL HD czy większy UE46D6750 bez 3D FULL HD.
Ceny:
UE46D6750 - 4 490 zł
UE40D7000 - 4 590 zł

Pomieszczenie gdzie będzie stał tv jest małe jedno okno gdzie słońce świeci tylko rano, miejsce siedzące od tv 2-2,5m. Tv będzie podpięte pod DVB-T oraz PS3.

Wybierałem pomiędzy LG i Samsungiem wybór padł oczywiście na Samsunga z kilku powodów:
1.Ładniejszy Design
2.Lepiej wyposażony Smart TV
3.Posiadam Samsunga Galaxy S2 i mam nadzieje że będą razem dobrze współgrać i wyjdą ciekawe aplikacje dla nich
3.Reszta czyli jakość obrazu sadzę że LG i Samsung są na równym poziomie w sprawie 2d (3d tu nie wliczam bo to tylko dodatek z którego skorzystam raz na jakiś czas)

Jeżeli uważacie inaczej to proszę napisać z chęcią poczytam.

Wszystkim z góry dziękuje za pomoc:)

tojamarcin

New member
Dopłacił do czego? Nikt nie podpowie który wybrać? Chce na dniach kupić a nie wiem co leprze większy czy lepszy;/

Jezeli chcesz ogladac 3d to minimalne minimum to 46". Jezeli 3d masz w tylku to bierz D6500
a jeżeli zależy ci na 3d to dozbieraj 1000 zl do D7000 46" bo on ma i matryce 200Hz i ma matrycę samsunga a nie jakies chinszczyzny jak w D6500 100Hz.

Sam mialem ten sam dylemat - i teraz nie zaluje że zacisnołem pasa i kupilem 46 D7000 - jakość 3d jest naprawde bardzo dobra - wczoraj ogladalem Capitana America z bluray i naprawdę jakość obrazu powala - efekty i głębia naprawdę dają dużo frajdy - pamietaj do 3d nie mniej jak 46 " to podstawa - bo pozniej bedziesz zalowal jak nie wiem ze nie dolozyles do wiekszego - do 2d 40 cali jest ok ale do 3d wielkość postrzegania obrazu zmniejsza sie o jakies 30 %

Fenix121

New member
Dzięki wielkie za podpowiedź większy (46) jakoś mnie przekonuje tylko boję się ze do tak małego pokoju i odległości od telewizora 2-2,5m będzie za ogromny:]

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Nie będzie. Mam podobne warunki i nie jest za ogromny. Po czasie stwierdzisz jak wszyscy że jest za .... mały.

Do góry