Witam,
Po kilkudniowych rozterkach i poszukiwaniach wybór padł na samsunga (jednak).
Na placu boju pozostały dwa modele UE40H6400 oraz UE40H6700.
Jak dla mnie istotne różnice wymienionych to:
- micro dimming
- podwójny tuner DVB-T/C/S2
oczywiście na kożyść modelu wyższego czyli H6700.
Wprawdzie róznic jest wiecej np. clear motion rate czy inna podstawka pod tv ale z mojego punktu widzenia są one mniej istotne.
Róznica cenowa obu modeli to około 400 zł. Pytanie czy warto dopłacić do wyższego ? Czy funkcja micro dimming jest warta takiej dopłaty ?
I drugie bardziej techniczne pytanie:
Oba wymienione modele tv posiadaja funkcje PIP (obraz w obrazie). Czy na modelu H6400 (pojedynczy tuner) będzie ta funkcja działała gdy tv będzie podpięty jedynie do zwykłej kablówki ?
tzn sygnał bedzie z jednego źródła (z kabla antenowego bez tunera zewnetrznego) ?
Po kilkudniowych rozterkach i poszukiwaniach wybór padł na samsunga (jednak).
Na placu boju pozostały dwa modele UE40H6400 oraz UE40H6700.
Jak dla mnie istotne różnice wymienionych to:
- micro dimming
- podwójny tuner DVB-T/C/S2
oczywiście na kożyść modelu wyższego czyli H6700.
Wprawdzie róznic jest wiecej np. clear motion rate czy inna podstawka pod tv ale z mojego punktu widzenia są one mniej istotne.
Róznica cenowa obu modeli to około 400 zł. Pytanie czy warto dopłacić do wyższego ? Czy funkcja micro dimming jest warta takiej dopłaty ?
I drugie bardziej techniczne pytanie:
Oba wymienione modele tv posiadaja funkcje PIP (obraz w obrazie). Czy na modelu H6400 (pojedynczy tuner) będzie ta funkcja działała gdy tv będzie podpięty jedynie do zwykłej kablówki ?
tzn sygnał bedzie z jednego źródła (z kabla antenowego bez tunera zewnetrznego) ?