Samsung UE40F6400 - kilka pytan

krystiansp

New member
Witam.

Od wczoraj jestem posiadaczem tego TV.
Czy jest mozliwosc podlaczenia na USB do tego TV takiej kamery jak do komputera (skype)? Czy trzeba kupowac specjalna do TV?

Druga sprawa to czy podlaczajac sluchawki bezprzewodowe da sie tak ustawic zeby dzwiek byl rowniez w glosnikach TV? Jak podlacze to od razu znika z glosnikow TV...

tomaszhajduk

New member
Prosze napisz coś o wrażeniach z uzytkowania tego telewizora (rozważam zakup). Jakoś HD, skalowanie SD, 3D, czy smart tv działa szybko, jak działają komendy głosowe

dzieki

tom937

New member
Prosze napisz coś o wrażeniach z uzytkowania tego telewizora (rozważam zakup). Jakoś HD, skalowanie SD, 3D, czy smart tv działa szybko, jak działają komendy głosowe

dzieki

O jakości HD nie wiele Ci napisze gdyż to jest mój pierwszy telewizorek z HD jako takiego porównania nie mam. Dzisiaj dopiero pożyczę kilka filmów na BlueRay i załatwię dekoder HD z kablówki.

ale mogę napisać kilka innych rzeczy które być może Ci się przydadzą.

Włączałem aplikacje 3D z filmami promującymi to powiem że powaliło mnie to na kolana. Jeśli chodzi o smart tv to czasami mam wrażenie jakby brakowało mu pamięci, czasami jest delikatne spowolnienie gdy poruszam się po ekranach smarta. Zadowolony jestem z wejść USB i HDMI. Jest ich dużo 4 HDMI i 3 USB z wyłaczniem jednego gdyż jest przeznaczone na kamerkę USB niestety tylko firmową, ale to pewnie przez sterowniki których nie ma do innych kamerek. Sprawdziłem twardy dysk80 GB z laptopa przerobiony na USB i widzi go bez problemu (system plików NTFS). Czyta również z niego pliki mkv i divx innych formatów jeszcze nie sprawdzałem. Z pendrakiem 16 GB również nie ma problemów(również NTFS). Podłączałem również PC przez HDMI-mini HDMI, działa poprawnie, dźwięk szedł przez HDMI, byłem w szoku dla mnie to coś nowego gdyż jestem laikiem jeśli chodzi o nowe technologie.

Zastanawiam się tylko jak będą się zachowywały większe twarde tyski np 1 tera czy 2 tera, jak sobie telewizor z nimi poradzi.
Kupiłem również odtwarzacz Blue Ray ale trochę żałuje tego zakupu gdyż w to miejsce twardziela, bo w mojej mieścinie zamknęli wideo-world a filmów nie zamierzam kupować w tych cenach żeby obejrzeć go tylko raz.
Super opcja z drugim pilotem który posiada "touchpada". Usprawnia to znacznie poruszanie się po smart Tv i przeglądarce WEB.
Dla mnie wypas telewizor w tym przedziale cenowym kupiłem go za 2300 zł w neonet. Dzisiaj dopiero pożyczę kilka filmów na Blue Ray i załatwię dekoder HD z kablówki.

Do góry