Prosze napisz coś o wrażeniach z uzytkowania tego telewizora (rozważam zakup). Jakoś HD, skalowanie SD, 3D, czy smart tv działa szybko, jak działają komendy głosowe
dzieki
O jakości HD nie wiele Ci napisze gdyż to jest mój pierwszy telewizorek z HD jako takiego porównania nie mam. Dzisiaj dopiero pożyczę kilka filmów na BlueRay i załatwię dekoder HD z kablówki.
ale mogę napisać kilka innych rzeczy które być może Ci się przydadzą.
Włączałem aplikacje 3D z filmami promującymi to powiem że powaliło mnie to na kolana. Jeśli chodzi o smart tv to czasami mam wrażenie jakby brakowało mu pamięci, czasami jest delikatne spowolnienie gdy poruszam się po ekranach smarta. Zadowolony jestem z wejść USB i HDMI. Jest ich dużo 4 HDMI i 3 USB z wyłaczniem jednego gdyż jest przeznaczone na kamerkę USB niestety tylko firmową, ale to pewnie przez sterowniki których nie ma do innych kamerek. Sprawdziłem twardy dysk80 GB z laptopa przerobiony na USB i widzi go bez problemu (system plików NTFS). Czyta również z niego pliki mkv i divx innych formatów jeszcze nie sprawdzałem. Z pendrakiem 16 GB również nie ma problemów(również NTFS). Podłączałem również PC przez HDMI-mini HDMI, działa poprawnie, dźwięk szedł przez HDMI, byłem w szoku dla mnie to coś nowego gdyż jestem laikiem jeśli chodzi o nowe technologie.
Zastanawiam się tylko jak będą się zachowywały większe twarde tyski np 1 tera czy 2 tera, jak sobie telewizor z nimi poradzi.
Kupiłem również odtwarzacz Blue Ray ale trochę żałuje tego zakupu gdyż w to miejsce twardziela, bo w mojej mieścinie zamknęli wideo-world a filmów nie zamierzam kupować w tych cenach żeby obejrzeć go tylko raz.
Super opcja z drugim pilotem który posiada "touchpada". Usprawnia to znacznie poruszanie się po smart Tv i przeglądarce WEB.
Dla mnie wypas telewizor w tym przedziale cenowym kupiłem go za 2300 zł w neonet. Dzisiaj dopiero pożyczę kilka filmów na Blue Ray i załatwię dekoder HD z kablówki.