Samsung UE40F6320

bany13

New member
Witam, posiadam telewizor samsung ue40f6320 i chciałem się dowiedźeć co daje , i na czym polega funkcja wyraźny ruch led w opcjach motion plus.

tdx

New member
Bez reklam
Za instrukcją
Wyraźny ruch (LED): Eliminacja efektu smużenia w dynamicznych scenach w celu zapewnienia bardziej wyraźnego obrazu.

tdx

New member
Bez reklam
najlepiej jechać na trybie film resztą w stopce masz info, zobacz ustawienia dla F6400 to ta sama matryca

bany13

New member
Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie trybu film w opcjach obrazu, poniewasz są tam dwie opcje auto 1 i auto 2 , którą wybrać a może wogóle wyłaczyć ten tryb.

tdx

New member
Bez reklam
to tylko tryb dla sygnałów z przeplotem na dekoderze lepiej ustawić 720p, jak chcesz zostać przy 1080i tryb1 masze wprowadzać dodatkowe zniekształcenia obrazu

bany13

New member
Dzięki wiem już wszystko. A nienatknołeś się gdzieś na test lub recenzje tego telewizora, bo szukałem i nie mogłem nigdzie znaleźć.

malin_f1

New member
Doszukałem się opinii że ta seria smuży przy szybkim ruchu na ekranie rozumiem że w 6400 będzie tak samo ? Dla mnie to trochę dziwne niby 100hz itd a ludzie piszą że ich stare TV nie smużyły. Czy 6500 również będzie miał ten problem ?
Jak wygląda to w SD również kiepsko ? Jak ze skalowaniem ?

Myślę nad zakupem dla dziecka do xbox-a , jako ekran komputera i dobry smart.

tdx

New member
Bez reklam
F6500 jest minimalnie ale lepszy.
F6400 nie smuży na szybkim ruchu, warto zobaczyć Tv na własne oczy przed zakupem

malin_f1

New member
jak 6400 nie smuży to 6320 też przecież nie... to te same TV. tylko że byłem dziś i potrzebuję coś min 42cale 40 jest za mała a 46 za duża zastanawiam się jeszcze nad LG42LA620.

W sklepie to żadne oglądanie niestety np TVP1 w SD z DVBT wyglądało na każdym z tych TV tragicznie.

Do góry