Nie masz wyszukiwania przez UPC ??? , ja mam wybór operatora Polsat , NC+ kilka innych w tym Upc ,,,,, Wyszukiwanie inne niż przez operatora np. upc daje efekt braku Polskich literek , dopiero wyszukanie po UPC dało mi podgląd kanałów i nasze literki ..... powiem że tv dostałem w sobotę a dopiero w poniedziałek zaskoczył po 5-6 razem . Wpisywałem złe cyferki przy częstotliwościach , póżniej wpisałem dobrze i dopiero po kilku próbach na szybkim szukaniu załapał wszystkie 217 kanałów od UPC . Na pełnym szukaniu zapisuje ok.290 ale w tym kanały testowe , radio i inne śmieci.... Z tym opisem na upc który tv działa z ci+ to bujda ,,,, mam drugi tv Samsunga 7letni i też chodzi na karcie od upc ,,,,, wystarczy że tv ma obsługę standardu CI+ !!!! bo samo CI nie wystarczy ..... Poczytaj forum media świat tam jest wsio o upc .... sprawdź jeszcze raz bo tv z 2017 powinien mieć obsługę w menu operatora upc .....Wtym starszym telewizorze mogłem tylko używac modułu ci+ po skanowaniu pełnego pasma kablówki i nie miałem Polskich liter ,,,,, w tym nowym mam wybór UPC ,NC+ , POLSAT CYFROWY W menu gdzie ustawiasz ANTENA - MAM WYBÓR NAZIEMNA , KABLOWA ,SATELITARNE , NC+/NC+MIX , N NA KARTE , CYFROWY POLSAT ......===WYBÓR OPERATORA - UPC , POZOSTALE