Samsung UE40D6100 + Creative Inspire T7900

Viron

New member
Witam, chciałbym podłączyć głośniki Creative Inspire T7900 do Samsunga UE40D6100. Chcę podłączyć je tak, żeby działały tylko 2 przednie, centralny + subwoofer. Problem w tym, że jak podłączam je do tv -> złącze audio in i zmieniam ustawienia na głośniki zewnętrzne w telewizorze to nic nie słychać. Głośniki działają natomiast gdy podłączę je pod wejście na słuchawki. Czy da jakoś podłączyć te głośniki, aby działały normalnie jako zewnętrzne? Nie wykluczam, że źle je podłączam.
Głośniki nie działają gdy podłącze je do wejścia AUDIO IN.

Pozdrawiam!

tdx

New member
Bez reklam
A w jaki sposób je podłączasz do TV? przecież F6100 nie ma audio OUT po analogu chyba że przez słuchawkowe? Ewentualnie z DVBT?S można wyjść przez euro

Viron

New member
Mam D6100, nie F6100, możliwe, że telewizor ten nie posiada tego wyjścia. Jednak udałoby się podłączyć głośniki w inny sposób? W końcu w samych ustawieniach tv jest możliwość zmiany na głośniki zewnętrzne.

tdx

New member
Bez reklam
O masz fajny TV tylko jeśli chcesz uzyskać z niego audio po T7900 to albo podłączysz do złacza słuchawkowego albo jeśli chodzi o DVB-T możesz poszukać przelotki z EURO na chinch a później z chinch na jack stereo
Jeśli chodzi o SMART TV i FILMY z USB tylko po optyku :D

Viron

New member
Dzięki za odpowiedź. Postaram się coś zdziałać, gdyż w szczególności chciałem mieć dźwięk z głośników podczas przebywania na Xboxie 360.

Pozdrawiam!

bagiennik

New member
Bez reklam
Możesz podłaczyć dwa kanały przednie do wyjścia słuchawkowego TV i mieć w paktyce głośniczki stereo. I tyle... ;>

Do góry