samsung ue40 6100 brak efektu 3d

uniwersalny

New member
Witam, posiadam na laptopie film w 3d, po uruchomieniu go i podłączeniu telewizora w efekt 3d ekran jest wyświetlany tylko na połowie telewizora. Czy moge prosić o jakąś pomoc ?

uniwersalny

New member
pisze o marce D, nie hcodzi mi tutaj o emitacjie z 2d na 3d tylko o odpalenie filmu w 3d. Właśnie po włączeniu opcji 3d jest obraz tylko na pół ekranu, bez opcji 3d obraz jest na całym ekranie (oczywiście przedzielony na pół)

uniwersalny

New member
dokładnie generacja D w tym modelu nie ma możliwości konwertowania obrazu z 2d na 3d ale obraz uż przygotowany na 3d powinien działać.
Po włączeniu opcji 3d uzyskuje taki obraz

nie jest to moje zdjęcie ale efekt jest identyczny. Pomysł jak to rozwiązać ?

uniwersalny

New member
20120228_084327.jpg

tdx

New member
Bez reklam
Kiedyś odblokowywałem w tym modelu konwersje 3D...
Wygląda jak uwalony....
A kiedyś wcześniej to w ogóle działało?

uniwersalny

New member
niestety nie :( kupiłem telewizor używany i po półrocznej przerwie postanowiłem przetestować efekt 3d tego telewziora z widocznym efektem. Jak mogę sprawdzić czy on jest uwalony ? Naprawa wymaga ciężkiej ingerencji w środku :) ?

tdx

New member
Bez reklam
Te modele mialy ogolnie problem z wyswietlaniem full hd 3d. Masz jeszcze go na gwarancji czy juz nie?

Wysłane z mojego GT-I9100

uniwersalny

New member
telewizor jest już bez gwarancji :( Samemu nie poradzę z taką usterką ?

am pytanie może ten telewzior nie obsługuje rozszerzenia mkv w którym mam film i trzeba to jakoś przekonwertować ?

Ostatnia edycja:

tdx

New member
Bez reklam
raczej bym na to nie liczył... zawsze możesz ściągnąć jakieś SBS mp4 i sprawdzić...
Normalnie MKV seria D czyta

Możesz zrobić jeszcze jedną rzecz pełen reset z menu serwisowergo

tdx

New member
Bez reklam
TV na czuwaniu
wciskasz na pilocie po koli w miarę szybko
INFO MENU MUTE POWER
tv się odpala i włącza tryb serwisowy

kqif.jpg

wciskasz ok

m3i3.jpg

wciskasz ok

wciskasz ok

telewizor się zresetuje

tdx

New member
Bez reklam
Niestety trzeba pamiętać o sprawdzeniu wszystkiego dokładnie podczas zakupu zarówno w sklepie jak i z 2giej ręki...

Może tylko tak na pocieszenie napiszę Ci że generalnie każdy ma zajawkę na 3D oglądnie 2 filmy i mu przechodzi :D

Do góry