Samsung UE32EH5300 nie odtwarza filmów MKV przez LAN

ziomek00

New member
Witam, mam pewien problem z możliwością odtwarzania plików .mkv na samsungu przez lan z Popcorn hour A200. Mam router z podpiętym TV i PHA200, telewizor widzi pliki bez problemu odtwarza pliki divix, mpeg itp. Ale niestety w momencie wyboru plików mkv.pokazuje się komunikat , że plik jest nie obsługiwany. Gdy podłącze dysk bezpośrednio pod TV wszystko jest ok i odtwarza pliki. Może, ktoś już spotkał się z takim problemem i w jakiś sposób go rozwiązał. puki sobie nie kupię kabla HDMI chciałem oglądać przez lan.

marder

Member
To DLNA Samsunga jest niedopracowane, u mnie z kolei odtwarza film mkv jeśli go wysle z komputera (poprzez windows media serwer), jeśli chce ten sam film odtworzyć z telewizora to wyskakuje właśnie taki komunikat, co podałeś. Mam również konsole PS3 i tam DLNA działa nieporównywalnie lepiej. Te same filmy puszczane z komputera na telewizorze zacinają się i co chwile buforują (tak jakby sieć wifi się nie wyrabiała) a na konsoli idą bez problemu, choć i telewizor i konsola są podłączone do rutera kablem a komputer przez wifi. Tak że prawie wszystkie filmy oglądam na telewizorze za pośrednictwem konsoli, choć telewizorze teoretycznie też obsługuje DLNA.

Ostatnia edycja:

ziomek00

New member
To DLNA Samsunga jest niedopracowane, u mnie z kolei odtwarza film mkv jeśli go wysle z komputera (poprzez windows media serwer), jeśli chce ten sam film odtworzyć z telewizora to wyskakuje właśnie taki komunikat, co podałeś. Mam również konsole PS3 i tam DLNA działa nieporównywalnie lepiej. Te same filmy puszczane z komputera na telewizorze zacinają się i co chwile buforują (tak jakby sieć wifi się nie wyrabiała) a na konsoli idą bez problemu, choć i telewizor i konsola są podłączone do rutera kablem a komputer przez wifi. Tak że prawie wszystkie filmy oglądam na telewizorze za pośrednictwem konsoli, choć telewizorze teoretycznie też obsługuje DLNA.

A jaką masz wersję softu?

bloodgrzes

New member
odtwarzanie filmów przez LAN

Witam ostatnio sprawdziłem bardzo banalny sposób na odtwarzanie filmów 3D w formacie MKV przez LAN lub wifi wystarczy zmienić nazwę z *.mkv na *.avi o dziwo film jest widoczny i bez problemu odtwarzany w tv ( wystarczy najechać na plik i dać otwórz w telewizorze ) a zmianę języka wystarczy nacisnąć tools na pilocie i zmienić na audio2 < sam kiedyś miałem ten problem > z MKV
pozdrawiam bloodgrzes:cool:

Do góry