Samsung UE32C6500 or Sharp LC32LE705EV

taper

New member
Pomóżcie mi proszę wyborze telewizora bo już nie daje rady...;(
Samsung podobno super jeśli chodzi o czas reakcji bo ok. 2 ms a Sharp 4 ms. Ale Sharp ma FULL LED a Samsung EDGE LED. Samsung nie ma USB a Sharp ma (ale nie można oglądać filmów). Co mi doradzacie? Cena telewizorów podobna. A może Philips 32PFL7605. No serio już nie wiem. Im więcej czytam i siedzę na forum tym więcej mam wątpliwości:( Telewizor kupuje na lata więc chciałbym dokonać dobrego wyboru... Pomożecie?

squibosh

New member
Pomóżcie mi proszę wyborze telewizora bo już nie daje rady...;(
Samsung podobno super jeśli chodzi o czas reakcji bo ok. 2 ms a Sharp 4 ms. Ale Sharp ma FULL LED a Samsung EDGE LED. Samsung nie ma USB a Sharp ma (ale nie można oglądać filmów). Co mi doradzacie? Cena telewizorów podobna. A może Philips 32PFL7605. No serio już nie wiem. Im więcej czytam i siedzę na forum tym więcej mam wątpliwości:( Telewizor kupuje na lata więc chciałbym dokonać dobrego wyboru... Pomożecie?

Zadna roznica w tym czasie reakcji matrycy. Samsung nie ma usb? Glupstwo. Na pewno ma i na pewno odtwarza filmy. Jesli na tym aspekcie ci zalezy, to bierz samsunga, doskonale sie sprawdza jako "odtwarzacz" filmow internetowych. W przeciwnym wypadku ja bym bral Sharpa.

taper

New member
Zadna roznica w tym czasie reakcji matrycy. Samsung nie ma usb? Glupstwo. Na pewno ma i na pewno odtwarza filmy. Jesli na tym aspekcie ci zalezy, to bierz samsunga, doskonale sie sprawdza jako "odtwarzacz" filmow internetowych. W przeciwnym wypadku ja bym bral Sharpa.

Ok. Na razie sygnał będę miał z kablówki czy odbiór również będzie dobry na Sharp czy może jednak Samsung, Philips?

squibosh

New member
Sharp slynie z dobrego skalowania nawet slabego sygnalu. Bralbym bez obaw jesli chodzi o ten aspekt. Ale poczekaj tez na inne propozycje, zebys mial z czego wybierac :)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
za mało danych .

podaj jakie masz warunki :
odległość od ekranu ?
jak słońce świeci w pokoju ?
Jak duży jest pokój ?
jaki masz obecnie telewizor?
jakie programy najczęściej oglądasz?
więcej oglądasz w dzień czy wieczorem ?
preferowana wielkość telewizora?
preferowana marka ?
czego nie lubisz w telewizorach?
jakie urządzenia będą podłączone ?
ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń ?
siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych ?
Czy ważne jest wifi ?
czy USB ma mieć czytanie filmów ?
jakimi złączami ?
jaki masz sygnał ?
ile programów HD ?
ma stać czy wisieć ?
jaka klasa cenowa ?

taper

New member
za mało danych .

podaj jakie masz warunki :
odległość od ekranu ? - 2-3 metry
jak słońce świeci w pokoju ? - pokój jest od strony zachodniej, więc słońca za dużo nie ma
Jak duży jest pokój ? - 16,5 m2
jaki masz obecnie telewizor? - 14 cali elemis:))
jakie programy najczęściej oglądasz? - Discovery Channel, Planet, TVN, Polsat, Polsat Sport, TVP1,2,3
więcej oglądasz w dzień czy wieczorem ? TV najczęściej oglądam po godz. 17 do późnych godzin nocnych
preferowana wielkość telewizora? 32 cale max 37 (jestem przekonany, że większy telewizor nie ma sensu ponieważ nie będę mógł skupić się na całym obrazie)
preferowana marka ? - Philips, Samsung, Sharp, Sony, Panasonic
czego nie lubisz w telewizorach? - Głupiego wyglądu, słabego obrazu
jakie urządzenia będą podłączone ? na razie BR, i kino domowe
ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń ? - 90% telewizja
siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych ? raczej na wprost
Czy ważne jest wifi ? - ważne nie ważne, lepiej jak ma, ale bez przesady
czy USB ma mieć czytanie filmów ? - mogłoby mieć
jakimi złączami ? - nie znam się za bardzo
jaki masz sygnał ? hmmm... mam kablówkę Inea
ile programów HD ? na razie żadnego, ale...
ma stać czy wisieć ? zdecydowanie stać...
jaka klasa cenowa ?
2000-2700 max.

darken

New member
skoro masz 2-3 metry od ekranu i kwota do 2700 max ja bym bral osobiscie le40c650 wcale nie bedzie za duzy do tej odleglosci (pozniej powiesz ze za mały :) )od ekranu a w tej cenie nie dostaniesz nic lepszego (2419 obecnie w neo24). Oglądałem dużo tv zanim sie na ten zdecydowałem i jak dlamnie najlepszy stosunek jakosc/cena/możliwości.
Dokladnac do leda i kupowac mniejszy bez sensu (szczegulnie ten ue32c6500)jak dla mnie nie kupisz lepszego leda w tej cenie a przynajmniej tak mi sie tak wydaje. Miałem w zasadzie cały czas mam możliwośc porównania tego le40c650 do leda c6500 tez 40 cali (wzasadzie te same tv inne podswietlenie) i powiem szczeze to ciesze sie ze nie kupilem leda jak dla mnie ma zabardzo przebarwiony obraz i strasznie daje po galach na tych samych ustawieniach natural, a to ze cienszy i tak jak stoi czy wisi to nie widac:p
Co do twoich preferencji to wydaje mi sie ze ten tv ma naprawde przyzwoitz jakosc obrazu na sygnale sd. Wczesniej mialem podlaczony po analogu upc i bylo naprawde niezle duzo lepiej niz na 29" crt sony (ostatni model 100Hz bardzo przyzwoity dalem go mamie) teraz mam upc cyfrowe i poprostu jest super nawet zwykle kanaly 1,2 itp sa super, a kanaly hd to bajka.
Co do dodatkowych mozliwosci to ma na chwile obecna wszystko co potrzebne 2 porty usb odtwazajace filmy (mkv i inne formaty praktycznie 95% obecnych na rynku) wyjscie dzwieku cyfrowego dd5.1 i dts5.1 a jak nie uzywsz kina domowego to odtwaza dts przez glosniki tv dts2.0.
Zlącze lan do podłączenia internetu (widgety samsunga) i dlna do udostepniania materiałów przez neta.
Jak cos to pisz na priva to powiem wiecej i moge pogadac przez skype :).

Polecam samsunga nie tylko dlatego ze go posiadam ale tez dlatego ze jestem z niego zadowolony nawet bardzo zadowolony. Jak by bylo cos nie tak to bym napisal i go nie polecal dodam ze polecilem ten tv 3 osobom i sa zadowolone.

Najlepiej udac sie do sklepu i namacalnie porownac obraz w paru wybranych modelach pobawic sie pilotem wyzerowac opcje moze poustawiac wmiare podobnie i ocenic co nam pasuje. Zadne polecenie nie zastąpi naszych wymagan i namacalnej oceny - każdy ocenia to co widzi subiektywnie i czasem różni sie od oceny innych.

Ostatnia edycja:
Do góry