no to może nie zauważyłem. 3x przegladałem wszystkie kategorie i nie nic. W jakiej kategorii to jest?dziwne. bo na c jest
no to może nie zauważyłem. 3x przegladałem wszystkie kategorie i nie nic. W jakiej kategorii to jest?dziwne. bo na c jest
Czemu oglądając telewizje przez dekoder (przez HDMI) nie mogę nagrywać programów na dysk zewnętrzny - zero reakcji przy naciskaniu przycisku nagrywania na pilocie, natomiast przełączając się na analogową nie ma z tym problemu, czy trzeba coś jeszcze gdzieś ustawić ?
analogowego sygnału też chyba nie nagrywa tylko cyfrowyCzemu oglądając telewizje przez dekoder (przez HDMI) nie mogę nagrywać programów na dysk zewnętrzny - zero reakcji przy naciskaniu przycisku nagrywania na pilocie, natomiast przełączając się na analogową nie ma z tym problemu, czy trzeba coś jeszcze gdzieś ustawić ?
no to może nie zauważyłem. 3x przegladałem wszystkie kategorie i nie nic. W jakiej kategorii to jest?
Czemu oglądając telewizje przez dekoder (przez HDMI) nie mogę nagrywać programów na dysk zewnętrzny - zero reakcji przy naciskaniu przycisku nagrywania na pilocie, natomiast przełączając się na analogową nie ma z tym problemu, czy trzeba coś jeszcze gdzieś ustawić ?
Informacja
Pewnie dlatego że wszystko jest przetwarzane cyfrowo i procesor nie jest w stanie generować dwóch obrazów jednocześnie.
Nie dlatego. W specyfikacji HDMI jest zabezpieczenie przed kopiowaniem materiałów, system HDCP.
No to ślepnę na starość. Nie mam tam tego. Czy to możliwe? Poza tym ma raczej wszystkie polskie aplikacje.Informacja
Witam
Kupiłem kabel iHDMI-CEC i połączyłem d6500 z nBoxem (clra). W menu telewizora mam CEC włączone, wył. automatyczne na NIE (próbowałem też na TAK), odbiornik na włączone. Oprogramowanie 1018.
Problem polega na tym, że telewizor sam się włącza na wejściu HDMI nBoxa. Wygląda na to, że kabel iHDMI cały czas wysyła komende CEC włączenia odbiornika. Ciekawe, że wyłączanie opcji wyłączania automatycznego nic nie pomaga. Jak całkowicie wyłącze obsługę CEC to telewizor sie nie włącza.
Nie mogę wyłączyć CEC bo kino nie będzie mi grało przez ARC. Nie mogę wyłączyć nBoxa bo przez component mam połączonego z drugim TV.
Jakieś pomysły? Mam nadzieję, że nie będe musiał kupować drugiego kabla iHDMI bez CEC.
Wysłane za pomocą Tapatalk
,czesc,sam sobie odpowiedziales na to pytanie,po prostu brak odpowiednikow,tych programom ( audycji) w hd,i obraz jest ucinany-- 4:3 ,w menu telewizora w opcjach regulacja ekranu wlacz automatycznie telewizor sam dobierze co jest najlepszePo uruchomieniu TVP1 HD na Mux1 i TVP2 HD na Mux3. Nie które filmy i programy są wyświetlane w proporcji 4:3 lub jeszcze mniejszej. Czy to jest wina ustawień w TV D6500? Czy to kwestia nadawania tych programów HD ?
Przy nadawanie w SD telewizor nie ma takich problemów skaluje obraz na cały ekran w TVP1 na Mux3 i TVP2 na Mux1.
,czesc,sam sobie odpowiedziales na to pytanie,po prostu brak odpowiednikow,tych programom ( audycji) w hd,i obraz jest ucinany-- 4:3 ,w menu telewizora w opcjach regulacja ekranu wlacz automatycznie telewizor sam dobierze co jest najlepsze