Reset routera. Masz mac adres karty i możesz na tej podstawie przypisać każdemu urządzeniu w sieci domowej stały adres ip czy to po wifi czy po lanie. u mnie 6 urządzeń ma zarezerwowane adresy i wszystko działa bez problemu.
Oczywiście tak jak myślałem adresy IP nie mogą być takie same bo po wpisaniu IP takiego samego jak komputer wyświetla że adres zajęty,i dalej szukanie igły w stogu siana,ma ktoś jakieś pomysły-jak wznowić połączenie miedzy komputerem a ue37d6500 tak żeby na kompie znowu działała opcja odtwarzaj do ue37d6500 przez windows media player
Dołączę się tez do pytania aleks-1967 jak włączyć HbbTV ?
Ja u siebie nie mam w zakładce System opcji Data service
Funkcja odtawrzaj do UE37D6500 znowu działa jak należy poczytałem trochę poradników microsoftu i dałem rade,i uwierzcie że nie chodzi tu o ustawienia routera i o adresy ip,poprostu w systemie trzeba zlokalizować i włączyć pewne funkcje które to wyłączyły się,po wyłączeniu wszyskiego od sieci-prądu.
Dzisiaj opisze to
Panowie czy można tak zrobić aby all share działało, nie włączając komputera ?
Pytam dlatego bo w moim przypadku ten bajer nic nie daje, gdyż posiadam monitor 25 cali i takie przenoszenie plików z kompa na tv. właściwie jest bezsensu jak nie można tego uruchomić bez włączonego komputera ? Jeszcze mam drugą sprawę odnośnie biblioteki i źródeł online, gdyż nie bardzo wiem co tam można dodać i jak to zrobić aby działały jakieś np. strony ?
Czyli chcesz odtwarzać pliki multimedialne z dysku komputera po udostępnieniu w all share ale wtedy jak ten komputer jest wyłączony? Da się. Ale musisz mieć telewizor wyłączony.
A tak na serio to się tak nie da. Do all share możesz dodać filmy (nie wszystkie formaty), muzykę i zdjęcia. Nie rozumiem co masz na myśli pisząc o stronach? :bober:
To nie wątek o Philipsie.Witam , masz moze jeszcze te sroby do przykrecenia wieszaka do 32PFL7962D
Chodzi ci o All Share czy Serviio? W Serviio mozliwe jest dodawanie rss i przekazów na żywo ale na D6500 nie udało mi się tego uruchomić. W każdym bądź razie Serviio działa jak All Share i potrzebny włączony komp z udostępnieniem.