Witam. Widzę ,że w tej serii jest problem ze znalezieniem pedrivea który przeszedł by test wydajności do funkcji TimeShift i PVR. Ja mam ten sam problem. Z moich 3 penów tylko 1 przechodzi ten test i to dopiero za którymś razem. Wiem że można do tego użyć dowolnego dysku twardego i będzie działał. Wolałbym jednak użyć pena ze względu na pobór energii jak i tego że dysk to jest jednak urządzenie mechaniczne wrażliwe na częste załączanie i zużywające się z każdą godziną pracy. Dlatego dla zwolenników pendrivów do wyżej wymienionych funkcji może zrobilibyśmy listę działających w tej serii pendrivów? Kolega gdadam napisał ,że u niego
Działa:
Patriot Rage 32GB Quad Channel 27/25 MB/s
Ja sprawdziłem 3 peny.
Działa:
Kingston DataTraveler 100 16GB (DT100/16GB) (test przeszedł ale za którymś razem)Nie działa:
Kingston DataTraveler 100 G2 32GB Retail (DT100G2/32GBDER)
Lexar JumpDrive Retrax 32GB (LJDRX32GASBEU)
A czy ten Kingston DataTraveler 100 G2 32GB Retail (DT100G2/32GBDER) poza nagrywaniem działał na TV?
Kupiłem dzisiaj Kingston 16GB USB 2.0 DataTraveler DT100G2/16GB, sformatowałem pod Windowsem skopiowałem kilka filmów i tu zdziwienie - TV nie wykrywa tego pendrive'a. Za to bez trudu działa na 1 PC i 2 laptopach. Formatowałem go jak FAT32 i jako exFAT, myśląc że może tv nie 'rozumie' exFAT'a, ale nie działa na żadnym.
Sprawdzałem na UE40D6500 i UE40D5500, podobnie oba TV nie widzą starszego Kingstona 1 GB z 2004 roku - w tym przypadku zrzuciłem to na przestarzałość sprzętu.
Karty SD i micro-SD łączone przez przejściówka na USB śmigają aż miło.
Co może być powodem?
Ostatnia edycja: