Współpraca UE32D6500 z Galaxy S Plus
Koledzy pomóżcie
kilka dni temu zakupiłem TV SAMSUNG UE32D6500 i mam problem z ustanowieniem połączenia między nim a posiadanym również smartfonem Galaxy S Plus w celu udostępnienia plików lub korzystania z aplikacji Samsung Remote Control. Zarówno telewizor jak i smartfon posiadają aplikację Allshare, korzystają z jednego punktu dostępowego (router) – telewizor podłączony jest przewodowo (połączenie LAN działa - TV ma dostęp do treści z internetu) a smartfon korzysta z WiFi, niestety urządzenia się nie widzą (ani smartfon nie wyszukuje telewizora ani telewizor nie widzi żadnych urządzeń) – gdzie szukać rozwiązania tego problemu? Dodam tylko, że posiadam również Galaxy Ace i tu również występuje podobny problem.
Kolejnym problemem jest połączenie bezprzewodowe (WiFi) w/w telewizora z internetem. TV wyszukuje moją sieć – moc sygnału jest OK, ja wpisuje właściwe hasło (klucz zabezpieczający wpisywałem kilka razy i na pewno nie doszło do pomyłki), TV pobiera informacje o IP, Bramce itp. ale niestety połączenie jest za każdym razem nieudane. Dotychczas z żadnym urządzeniem nie miałem problemu – oba smartfony Samsunga łączą się bezprzewodowo z tą siecią bez żadnych problemów, także laptop łączy się za każdym razem. W czym tkwi problem?
Dodam tylko, że przy pierwszym podłączeniu TV był podpięty przewodowo do internetu, zgodziłem się na wyszukanie ewentualnego najnowszego oprogramowania a więc zakładam, że jest ono uaktualnione. Telewizor po uzyskaniu połączenia LAN utworzył w komputerze ikonę widoczną w zakładce połączenia sieciowe. Instalowałem na komputerze aplikację SAMSUNG PC Share Manager – nie wiem po co ale już wszystkiego próbowałem.
Przekopałem trochę ten wątek ale nie znalazłem odpowiedzi. Pozdrawiam.