To jest normalne. Jest to nierównomierne podświetlenie matrycy tzw. clouding. Tak już jest z lcd. Nie maja tego plazmy. W jednych egzemplarzach jest większy a w innych mniejszy. Pokombinuj z ustawieniami bo da się to zniwelować do minimum. U mnie pojawia się to np przy włączeniu Smart Hub-a i aplikacji z nim związanych.
To powiedzcie jeszcze z jakimi ustawieniami i w jaką stronę mam kombinować?? Bo kompletnie nie wiem jak ma się za to zabrać
W moim wystarczy PLAY.[...]żeby włączyć sobie timeshift "na wszelki wypadek" muszę po każdym włączeniu tv wciskać pauzę i zaraz później play
Witam na Iplexa wystarczy 3Mb na tvn 2Mb i ipla 3Mb z zapasem
Pozdrawiam:bober:
A po co ma bez potrzeby dysk pracować cały czas. Ja to się ucieszyłem jak zauważyłem, że dysk wyłącza się automatycznie po kilku minutach bezczyności.no patrz, co za cholera. przy podpiętym hdd nie startuje automatycznie
A przełączyłeś w opcjach TV na głośniki zewnętrzne?WITAM. Wczoraj zakupiłem głośniki do tego telewizora (D6500), są to głośniki Geunius 2,0 SP-HF1800A.W żaden sposób nie mogę ich podłączyć do telewizora.Gdy je podłączam do tunera Fergusona,to mi wszystko gra,ale jak chce je podłączyć pod telewizor to nic nie słychać.Proszę o pomoc,czy mam coś zmienić w ustawieniach telewizora,czy muszę coś dokupić,i w jaki sbosób to podłączyć.Z góry dzięki.
W opcjach po formatowaniu pendrive można zobaczyć ile się mieści, o ile pamiętam to na 8GB mieści się jakieś 40min materiału HD.dzięki
jeszcze jakbyś ktoś miły mi na pkt 1 odpowiedział, to będę bardzo wdzięczny
a nie zmieniałeś w ostatnim czasie czasem hasławitam
mam problem z połączeniem u32d6500 przez wifi. Po aktualizacji firmware na 1017, moge sie polaczyc, ale tylko do czasu wylaczenia tv. Po ponownym wlaczeniu, musze od nowa szukac wifi, wpisywac haslo itd. Problem nie znika w wersji 1018. Przed pierwsza aktualizacja wifi dzialalo w porządku. Czy ktoś się z tym spotkal? Daloby sie cofnąc firmware do starszej wersji?
a nie zmieniałeś w ostatnim czasie czasem hasła
teraz pyt nastepne jak wciskam przycisk INFO to pokazyje sie taki w dolnym rogu wskaznik ze strzałka.... co on wskazuje i czy tylko taka informacje sie powinna pokazywac ??
działa jeśli np podłączysz naziemny sygnał cyfrowy lub masz załadowany moduł CI (czyli użyjesz wbudowanego tunera), wtedy wyświetli się tzw. EPGprzycisk GUIDE ---- NIEDOSTEPNY do czego to ??
powinna się wyświetlić lista dostępnych kanałów z sygnału antenowego, nie działa jeśli używasz źródła podłączonego przez hdmi, np dekoder kablówkiprzycisk CHLIST----- NIEDOSTEPNY cos pod nim powinno byc ?
to chyba przełącznik pomiędzy 2 ostatnio oglądanymi kanałami, również działa tylko na tunerze wbudowanymprzycisk -PRE-CH -----NIEDOSTEPNY a on do czego
pewnie włącza napisy, chyba jest taka opcja przesyłania napisów w naziemnej cyfrówceprzycISK AD/SUBT ----NIEDOSTEPNY a on do czego